• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z rabarbarem przepis

Przepisy na temat: ucierane ciasto z rabarbarem przepis
  • Beztłuszczowe ciasto niedzielne

    ...przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem: wyjęty z ciasta powinien być suchy. Mus jabłkowy idealnie zastępuje masło w tym przepisie, co powoduje, że ciasto nie jest zbyt kaloryczne. Opcjonalnie można(...)Smakowite i pachnące ciasto swój aromat zawdzięcza jabłkom i wanilii. Możemy tu także dodać sproszkowany cynamon lub cząstki sezonowych owoców. Do przygotowania tej babki potrzebujemy: 3 jajka, 50

  • Pierwszy rabarbar w tym sezonie. No, nie mogłam się oprzeć, żeby zaraz czegoś nie ukręcić. Ciasto ucierane z rabarbarem z dodatkiem jogurtu i serka mascarpone. Ciasto jest bardzo delikatne i maślane, w połączeniu z kwaskowatymi owocami smakuje rewelacyjnie. Idealne ciasto na wynos, do parku na podwieczorek lub weekendowy piknik. Polecam !

  • Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.

  • Smaczny pomysł na "Ucierane ciasto z rabarbarem"

  • Szybkie w wykonaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.

  • Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

  • Oryginalnie w wersji zeszytowej jest to ciasto z owocami – rozumianymi szeroko, jednakże ja od zawsze piekłam je z rabarbarem i wydaje mi się, ze właśnie w tej kwaskowatej wersji sprawdza się najlepiej. Będę Wam je niesamowicie polecała i zachwalała, uwielbiam jego smak i czekałam na nie od miesięcy, no ale cóż jestem tu baaaardzo subiektywna w swej ocenie. Było to jedno z tych ciasto, które upiekłam jako pierwsze. Poza zwykłym biszkoptem i murzynkiem właśnie ono było tą pozycją na której...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto cytrynowe"

  • Wypróbowany przepis na "Ucierane ciasto marchewkowe"

Artykuły na temat: ucierane ciasto z rabarbarem przepis
  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Proste ciasto z rabarbarem

    Przepis p ochodzi z książki zatytułowanej « Ciasta » i wydanej nakładem wydawnictwa Świat Książki, w 2006 roku. Dostałam ją kiedyś od babci. I książka...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • ...... nie ma nic milszego, jak w niedzielne popoludnie zapach swiezego placka do kawy. Sezon owocowy  w pelni, dlatego podam Wam jeszcze jeden prosty przepis...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...