• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z rabarbarem

Przepisy na temat: ucierane ciasto z rabarbarem
  • Placek z rabarbarem

    ...wymieszaj zsiadłe mleko z jajkami i olejem. Domieszaj porcjami do sypkich składników. Szybko wymieszaj całość mikserem. Wyłącz go, gdy tylko składniki dobrze się połączą (zbyt długo ucierane ciasto po upieczeniu może zrobić się gumowate i niesmaczne). Do ciasta dodaj rabarbar. Przemieszaj całość łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie formy rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Pierwszy rabarbar w tym sezonie. No, nie mogłam się oprzeć, żeby zaraz czegoś nie ukręcić. Ciasto ucierane z rabarbarem z dodatkiem jogurtu i serka mascarpone. Ciasto jest bardzo delikatne i maślane, w połączeniu z kwaskowatymi owocami smakuje rewelacyjnie. Idealne ciasto na wynos, do parku na podwieczorek lub weekendowy piknik. Polecam !

  • Puszyste ucierane

    ...białości. Dodaj po 1 jajku (w temp. pokojowej) i cały czas ucieraj. Mąkę przesiej, porcjami dodaj do masy, ucierając na gładko. 2. Formę natłuść i wysyp bułką. Wylej ciasto i rozłóż równomiernie...

  • Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.

  • Beztłuszczowe ciasto niedzielne

    Smakowite i pachnące ciasto swój aromat zawdzięcza jabłkom i wanilii. Możemy tu także dodać sproszkowany cynamon lub cząstki sezonowych owoców. Do przygotowania tej babki potrzebujemy: 3 jajka, 50(...) mleka, 1 łyżkę rumu. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Jajka ucieramy z cukrem tak długo, aż masa będzie gładka i nabierze kremowej barwy. Dodajemy...

  • Smaczny pomysł na "Ucierane ciasto z rabarbarem"

  • Keks inny niż wszystkie

    ...mąki, dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 60 minut w 180˚C.

  • Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)

  • ciasto ucierane z rabarbarem jest lekkie i puszyste. Możemy je przygotować również z truskawkami lub morelami. Polecam!

  • najprostsze i najpyszniejsze ciasto sezonowe :)

Artykuły na temat: ucierane ciasto z rabarbarem
  • Migdałowe ciasto ucierane

    ...z rabarbarem. 3. Prostokątną blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy 60-75 minut w 160ºC. Po 45 minutach ciasto przykrywamy folią aluminiową, żeby się nie spiekło. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Ciasta z rabarbarem

    Słodko-winne ciasto z blachy Składniki: 2 puszki (po 425 g) moreli, 1 kg rabarbaru, 20 dag masy marcepanowej, 25 dag masła, 25 dag cukru, 2 cukry wanilinowe, 1/3 fiolki migdałowego zapachu do(...) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Rozłożyć połówki moreli oraz kawałki rabarbaru, lekko wciskając je w ciasto. Wierzch posypać resztą cukru i pozostałym cukrem...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Proste ciasto z rabarbarem

    ...podanego cukru. Nie wiem czy to jakaś niemiecka przypadłość kulinarna ale ilości składników w tych przepisach są na co najmniej 12 porcji albo i więcej.   Ciasto z rabarbarem jest bardzo smaczne. Spodobało mi się połączenie ucieranego ciasta, kwaskowatego rabarbaru i słodkiej, kremowo-piankowej polewy. Uwaga jednak ciasto jest lepsze w dniu pieczenia. Na drugi dzień polewa nieco “siada...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

Wideo na temat: ucierane ciasto z rabarbarem
  • Nowalijki w kuchni uczestników programu "MasterChef Junior"

    Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pożegnali się z programem "MasterChef Junior". Razem z jurorką programu Anną Starmach przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z nowalijkami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: ciasto ucierane z rabarbarem, wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem, cukinia z rzodkiewką na ciepło oraz mini gołąbki z botwiny. Czy chłopcy rozdają autografy swoim fanom?