• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z malinami

Przepisy na temat: ucierane ciasto z malinami
  • Kruche ciasteczka z malinami

    Sposób przygotowania Mąkę z masłem siekamy nożem. Ugotowane żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do mąki. Z tak powstałej mieszanki ugniatamy ciasto i odkładamy je na 30 minut w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto dość cienko, bierzemy 2 krążki do wycinania, jeden o średnicy niewiele większej od maliny, drugi dwa razy większy. Większym krążkiem wycinamy ciasto, a mniejszym...

  • Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi.

  • Zaskocz gości... gołym ciastem

    Choć gołe, idealnie sprawdzi się na przyjęcie typu baby shower, wesele lub przyjęcie w ogrodzie. Naked cake, bo o nim mowa, to tzw. ciasto golas. Swoją nazwę zawdzięcza temu, że kolejne jego warstwy - z związku z brakiem polewy albo lukru - prześwitują.

  • Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :)

  • Ciasto „Flaga amerykańska” ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki: Ciasto: 1 ¾ szklanki mąki orkiszowej ¾ szklanki cukru brązowego, drobnego ½ kostki masła 15 dag śliwek kalifornijskich 4 łyżki mleka 2 łyżki oleju z pestek winogron(...) ze szczyptą soli ubij na sztywno, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Śliwki kalifornijskie pokrój w paski. 2. Tak przygotowane ciasto wylej do wysmarowanej masłem foremki (jeśli masz foremkę, do...

  • Pyszne ciasto w letnim klimacie. Zimą przygotowuję je z mrożonych owoców.

  • Malinowe bukieciki

    ...soli. Dodaj do masy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z cukrem, polej ciasto. Sernik piecz 50 minut w temperaturze 180˚C. Pozostaw...

  • ciasto jest pyszne smakowo i szybko znika z talerza..........SMACZNEGO!!!

  • Pyszny obiad z twarogiem i owocami

    ...pomocą pędzelka). Nie potrzebujesz dużo tłuszczu, bo ciasto ma już w sobie masło. Wylewaj po porcji ciasta i smaż naleśniki.  4. Ciepłe naleśniki smaruj od razu serkiem i zwijaj. Udekoruj malinami(...), by ciasto nie obeschło).  3. Zagotuj ponad litr osolonej wody. Z ciasta uformuj 2-3 wałeczki, podsypując je mąką. Pokrój ukośnie na kluseczki. Wrzucaj partiami na wrzątek. Gotuj po 3 minuty, a gdy...

  • Zawsze się udaje.

Artykuły na temat: ucierane ciasto z malinami
  • Placek ucierany z owocami

    To ciasto jest pyszne z malinami, truskawkami lub wiśniami.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Ciasta z malinami

    ...° C. Wystudź. Przygotuj polewę. Do miseczki włóż serek, dodaj 1/3 szklanki cukru oraz sok z cytryny, wymieszaj, by nie było grudek. Wystudzone ciasto posmaruj polewą, udekoruj pozostałymi malinami i oprósz(...). Przygotowanie: 110 minut Porcja: 420 kilokalorii Ciasto z bezą i kruszonką Składniki: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 20 dag zimnej margaryny lub masła, 15 dag cukru pudru, 2 żółtka, 50 dag malin. Na...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Babka z malinami i bitą śmietaną

    .... Dodajemy po jednym jaju, nie przerywając ucierania. Na koniec, partiami wsypujemy mąki, cały czas ucierając, aż powstanie gładkie ciasto.  3. Formę babkową z kominkiem dokładnie smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Na spód wsypujemy połowę malin i zalewamy ciastem. Wierzch wyrównujemy. Pieczemy 40-45 minut w 180ºC. 4. Ciasto studzimy w blasze około 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ciasta jogurtowe

    ...dodawać do masy jajecznej. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze (32 x 39 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec 10 minut. Ściereczkę posypać 4 łyżkami cukru. Wyłożyć na nią biszkopt. Usunąć papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwinąć. Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić, aby spęczniała. Limonki sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę i wycisnąć...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...