• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z jabłkami-przepis

Przepisy na temat: ucierane ciasto z jabłkami-przepis
Artykuły na temat: ucierane ciasto z jabłkami-przepis
  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Jemy polskie jabłka!

    Rosyjskie embargo na polskie owoce i warzywa wywołało natychmiastową reakcję. "Jedzmy polskie jabłka! Zagrajmy Putinowi na nosie!" - wzywają internauci. Jeśli chcecie się przyłączyć do akcji, mamy dla was kilka przepisów - nie tylko na ciasta z jabłkami. Z jabłek można zrobić też zupę i zapiekankę!

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Szarlotka bez tłuszczu

    ...z jajkami dodać mleko i przesianą mąkę. Całość miksować jeszcze minutę. Przerwać, dodać ¾ przygotowanych jabłek i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy, na wierzch wyłożyć(...) można zamienić na sodę oczyszczoną (1 łyżeczka), wtedy podczas ucierania jajek z cukrem należy dodać 2 łyżki soku z cytryny. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem" Zobacz...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Podwójna słodycz

    ...posiekaj nożem. Oddziel żółtko od białka. Do ciasta dodaj żółtko, zagnieć je i wyrabiaj krótko. Zawiń ciasto w folię i wstaw na godzinę do lodówki. 2. W dużym naczyniu utrzyj twaróg z dwoma rodzajami(...) na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. 3. Wyjmij ciasto z lodówki, oddziel 1/4, resztę rozwałkuj do wymiarów formy. Formę posmaruj tłuszczem i wyłóż ją ciastem. Na...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Prosto z patelni

    ...gładkie ciasto. Wyrabiać ciasto, aż wyjdą pęcherzyki. Zagotować 4 litry osolonej wody. Ciasto ucierać do wrzątku. Kiedy kluseczki wypłyną na powierzchnię, wybierać je łyżką cedzakową i hartować krótko(...) h pod przykryciem. Paprykę osączyć, pokroić w plasterki, salami pokroić w plasterki, mozzarellę w kostkę. Ser Gouda zetrzeć. Żaroodporną patelnię (26-28 cm) natłuścić. Ciasto podzielić na dwie części...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...