• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z gruszkami z syropu

Przepisy na temat: ucierane ciasto z gruszkami z syropu
  • Zawsze się udaje.

  • Częstuję pysznym ciastem. Prostym w wykonaniu i oczywiście bardzo szybkim. Napiszę Wam szczerze, że lubię takie ciasta, które można upiec na pyszny i szybki podwieczorek. Wystarczy mieć puszkę ananasów w szafce. Proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Zapiszcie przepis i upieczcie. Zapewniam, że nie pożałujecie. Smacznego życzę :)

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

  • To ciasto w połączeniu z brzoskwinią smakuje wybornie.

  • Sprawdzony przepis na "Muffinki z owocami z syropu"

  • Szybkie czekoladowe ciasto na niedzielę. Żeby nie było za suche, dodałam gruszki i polałam odrobiną roztopionej czekolady

  • Soczyste ciasto na jesienne popołudnie - gruszki zatopione w czekoladowym cieście z odrobiną ajerkoniaku.

  • Pyszne, wilgotne, puszyste ciasto czekoladowe połączone z delikatnymi gruszkami. Jest to mój ulubiony przepis na ciasto czekoladowe, jest proste i szybkie. Ciasto idealne na każdą okazję i o każdej porze roku.

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto z gruszkami"

Artykuły na temat: ucierane ciasto z gruszkami z syropu
  • Ciasta z budyniem

    ...masę syropem cukrowym gotowanym w zbyt wysokiej temperaturze. Dodanie do białek od razu całego syropu spowoduje warzenie się kremu. Krem budyniowy Gotujemy gęsty budyń waniliowy (weźmy o pół(...) wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...

  • Wspomnienie gorącego lata

    ...konfiturą posmaruj ostudzone ciasto. Udekoruj gruszkami i listkami mięty. Przygotowanie: 95 minut Porcja: 330 kalorii Kruszaniec z truskawkami Składniki na 12 porcji: szklanka cukru, cukier(...)Sernik z gruszkami Składniki na 12 porcji: 10 gruszek w syropie lub z kompotu, sok i skórka z cytryny, 1/2 kostki margaryny, szklanka cukru, cukier wanilinowy, 8 jajek, 9 łyżek mąki pszennej...

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Fot. 123RF/Picsel Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym...

  • Żurawinowe słodkości

    Wieniec żurawinowy Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 20 dag cukru, cukier waniliowy, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, 25 dag mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki(...) z masą. Ciasto przelej do natłuszczonej formy. Piecz w temp. 180° C ok. 45 min. 3. Budyń przygotuj wg przepisu. Gdy ostygnie, wstaw do lodówki na 15 min. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem w makutrze...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

  • Sernik na kruchym spodzie z solonym karmelem. Kruchy spód100 g mąki pszennej3 szklanki cukru pudru½ łyżeczki proszku do pieczenia60 g zimnego masła1 żółtko Masa serowa225 g białej czekolady700 g dwukrotnie zmielonego twarogu (do wypieków)125 ml śmietany kremówki 36% 5 dużych jajek1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Solony karmel1 szklanka cukru4 łyżki wody8 łyżek śmietany kremówki 36%2 łyżki masładuża szczypta solisolone orzeszki ziemne do smaku Kruchy spódDno blaszki o wymiarach 24 cm x 24 cm...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...