• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z gruszkami

Przepisy na temat: ucierane ciasto z gruszkami
  • Ciasto z gruszkami

    Takie ciasto najlepiej smakuje właśnie jesienią...

  • Zawsze się udaje.

  • Ciasto migdałowe z całymi gruszkami

    Czasem, gdy przygotowujemy deser, zależy nam, by efekt wizualny był też wyjątkowo piękny. Dlatego propozycja ciasta pieczonego z całymi gruszkami przypadnie wam do gustu. Po przekrojeniu mamy... gruszkowe serce otoczone ciastem.

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

  • Kakaowe ciasto z gruszką

    ..., dodaj kakao i aromat rumowy. Porcjami dodawaj mąkę i wlewaj masło, cały czas ucierając. Całość ucieraj kilka minut, by powstało gładkie ciasto. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Na dno wylej połowę ciasta, wyłóż na nie gruszki, zalej resztą ciasta. Wyrównaj. Piecz przez 40 minut w 180˚C, wyjmij, wystudź. Zdejmij obręcz, odwróć ciasto do góry dnem...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

  • Pomysły na gruszkę. Smaczne i proste

    Gruszki to owoce, który potrafią nadać wielu potrawom nieoczywistego smaku i aromatu. W trwającym na nie sezonie warto zrobić dżem, czy upiec aromatyczne ciasto. Ale gruszki można też wykorzystać do odważniejszych kulinarnych zestawień. Oto nasze propozycje!

  • Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto cytrynowe"

  • Kremówka w polewie

    Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem i solą. Miękkie masło zmiksuj z cukrami.

  • Wypróbowany przepis na "Ucierane ciasto marchewkowe"

Artykuły na temat: ucierane ciasto z gruszkami
  • Ciasta z gruszkami

    Kruche i ucierane ciasta wzbogaciliśmy soczystymi gruszkami.

  • Słodkie, aromatyczne, soczyste – po prostu pyszne. Gruszki uwodzą nie tylko smakiem, ale i kształtem. Dodatkowo są bardzo zdrowie, warto więc zastanowić się jak odkryć ten swojski owoc na nowo. Kilka słów od dietetykówGruszki zawierają witaminy A, C, PP oraz B. Dodatkowo są bogate w wapń, fosfor, żelazo, jod oraz bor, który ma pozytywny wpływ na nasz intelekt oraz koncentrację. Gruszki znane są ze swych właściwości przeciwgorączkowych, dlatego w okresie jesienno-zimowym powinniśmy popijać...

  • Ciasta z budyniem

    ...wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200(...) ubić na gładki krem. Ubijając, dodawać pokrojone w kawałki masło. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem. Na krawędziach rozłożyć truskawki. 3. Ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Jabłko w roli głównej

    Ciasto amerykańskie Składniki na 15 porcji: 4-5 średnich lekko kwaśnych i twardych jabłek, po 5 dag rodzynek, orzechów włoskich lub dowolnych bakalii, 4 łyżki cynamonu, szklanka cukru, 2 szklanki(...) i posyp bułką tartą. Wylej całe ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° C na ok. 40 minut. 4. Gdy ciasto już wystygnie posyp je cukrem pudrem i udekoruj orzechami włoskimi...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Z tęsknoty za latem

    ..., uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych(...) połowę zastygłej śmietany, przykryj drugim plackiem i posmaruj resztą śmietany. Lekko dociśnij. Na wierzchu ułóż gruszki w galaretce, posyp ciasto wiórkami czekolady i udekoruj listkami mięty...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Gruszkowa fantazja

    ...1. Mak zalewamy wodą, dodajemy śmietanę i cukier waniliowy, gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut, często mieszając. Zostawiamy do przestudzenia. 2. Mąkę siekamy ze schłodzonym masłem, dodajemy 100 g cukru, szczyptę soli, jajko, łyżkę zimnej wody i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim dno oraz boki natłuszczonej i wysypanej mąką prostokątnej blachy. Ciasto nakłuwamy na całej...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...