• Informacje na temat:

    ucierane ciasto kokosowe

Przepisy na temat: ucierane ciasto kokosowe
  • Ciasto gryczane

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki (z migdałowej odłóż 1 łyżeczkę) wymieszaj z ksylitolem i proszkiem do pieczenia (ksylitol możesz zastąpić miodem - dodaj go podczas ucierania ciasta). Jajka umyj(...) i czekoladę, wciąż ucierając ciasto. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem.  2. Foremkę wyłóż pergaminem lub posmaruj olejem kokosowym i posyp odłożoną mąką migdałową. Ciasto przelej do...

  • Letnie ciasto, pachnące sezonowymi owocami i kokosem. Słodko - kwaśne, soczyste morele idealnie komponują się z lekkim, puszystym i wilgotnym ciastem. Przygotowanie go zajmuje zaledwie kilka chwil, więc polecam go w szczególności zapracowanym.

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Możemy go jeść prawie zaraz po upieczeniu, jak tylko chwilę przestygnie.

  • Baranek kokosowy

    ...wymieszać. Formę w kształcie baranka wysmarować tłuszczem i umieścić w niej ciasto. Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Ostudzić, wyjąć z formy. Cukier puder utrzeć z sokiem...

  • Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • Sernik z kokosem

    Tradycyjne ciasto z kokosową nutą.

  • Zawsze się udaje.

  • Owsiane kostki z suszonymi owocami

    Pożywne i zdrowe ciasto...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"

Artykuły na temat: ucierane ciasto kokosowe
  • Ucierane ciasto ze śliwkami

    ...do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki umyj i wydryluj, osusz i przekrój na pół. Przed nałożeniem owoców na ciasto, posyp je odrobiną bułki tartej. Dzięki temu nie będzie za bardzo wilgotne, a śliwki nie opadną całkowicie na dno. 3. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Rady: Zamiast śmietany możesz dodać jogurt naturalny...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Ciasto ucierane w czekoladzie

    .... Przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. Ciasto studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, stopniowo dodając mleko, aby polewa nie była zbyt gęsta. Kiedy przestygnie, smarujemy nią dość grubo wierzch ciasta. Polewa powinna spływać po bokach. 4. Ciasto kroimy na porcje i podajemy z aromatyczną kawą lub herbatą.

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Czekoladowo-kokosowy ucieraniec w łatki

    ...szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijać do niej jajka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać mleko, przemieszać. 3. Do jednej trzeciej ciasta dodać wiórki kokosowe, przemieszać. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i przesianym kakao. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Na spodzie...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Czekoladowe ciasto z cukinią

    ...w 175 st. C Dokładnie ostudź. 5. Podgrzej w garnuszku olej kokosowy i śmietankę, dodaj czekoladę. Wymieszaj. 6. Gdy masa przestygnie, wyłóż ją na ciasto. Posyp resztą posiekanych orzechów. Podawaj...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...