• Informacje na temat:

    ucierana kolorowa kostka z kakao

Przepisy na temat: ucierana kolorowa kostka z kakao
  • Efektowne muffinki

    ...ciasta Na gniazdka: 15 dag kostki do pieczenia np. Kasia 5 dag miodu 5 dag cukru 2 łyżki kakao 18 łyżek płatków kukurydzianych cukrowe jajeczka do dekoracji Przygotowanie: 1. Formę(...) minut. 3. Upieczone muffinki delikatnie wyjmij i odłóż do wystudzenia. Przygotuj gniazdka: Kostkę do pieczenia Kasia stop razem z miodem i cukrem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z kakao i płatkami. Masę...

  • Kolorowe, przyciągające wzrok ciasto. Biszkopt nasyconą arakowym ponczem z puszystą śmietanką i uwielbianą przez dzieci galaretką. To propozycja na szybkie i bardzo proste ciasto.

  • Jedyna ulubiona babka ucierana pochodząca zeszytu mojej mamy

  • Doskonała na Wielkanoc.

  • Pyszne kakaowe ciasto z kokosem, przełożone kremem kawowym. Proste i wyśmienite :)

  • Jest to wypiek, który cieszy się ogromną popularnością. I nie ma się co dziwić. Połączenie ciasta kakaowego i masy kajmakowej to zawsze duet doskonały. Kostka alpejska to wypiek przy którym trzeba się nieco napracować, ale zarazem jest wart swojego wysiłku.

  • Pyszne i bardzo popularne ciasto, przełożone kremem czekoladowym z dodatkiem bezików. Kostka hiszpańska to doskonały wypiek na przeróżne przyjęcia i spotkania w gronie bliskich. Jest to ciasto, które w moim przypadku było podane na przyjęciu rodzinnym. Zachwyt gości był ogromny.

  • Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...

  • Pijąc kakao często przywołuje wspomnienia dzieciństwa, gdyż był to mój ulubiony napój. Nie można jednak zapomnieć, iż jest to bardzo pożywny napój, który ma dużo wartości odżywczych – wapń i magnez. Sprawdza się zarówno jako podwieczorek, jak i drugie śniadanie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa kostka z leśnymi owocami"

Artykuły na temat: ucierana kolorowa kostka z kakao
  • Wypieki pod słodką pierzynką

    Ciasta z polewą uwielbiają dzieci. Zwłaszcza, gdy polewa jest kolorowa.

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Wojtek do swojej wuzetki postanowił użyć dżemu morelowego. Jak myślicie czy ten pomysł spodobał się jurorom? Ciasto 8 jaj250 g cukruszklanka mąki15 łyżek kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki oleju rzepakowego Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem do uzyskania sztywnej piany. Powoli dodać cukier i żółtka. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki, delikatnie mieszając łyżką. Wlać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12 cm na 25 cm) i...

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Fot. 123RF/Picsel Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki...

  • Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej. Przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia w jednej książce wydawnictwa Buchmann. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli. Książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę ze...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Kuba zaprezentowała przepis na królewską szarlotkę. Biszkopt 5 jaj szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody sok z połowy cytryny Jabłka 1 duży słoik prażonych jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej Masa 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szklanka zsiadłego, zimnego mleka Polewa ½ kostki masła ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 3-5 łyżek mleka...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co serwowane jest w modnych lokalach, możemy podać też w domu. W tej książce znaleźć można podstawową wiedzę na temat miksowania i ponad 200 przepisów na drinki klasyczne, tropikalne, long drinki, Smoothies oraz koktajle na "dzień po". Ta niebieska książka ze smakowitą wisienką na okładce jest bardzo kolorowa i prosta. "Podaje" nam rękę, służąc niezbędną pomocą w pracy...