• Informacje na temat:

    ucierana kolorowa kostka

Przepisy na temat: ucierana kolorowa kostka
  • Efektowne muffinki

    Znajdź swój ulubiony smak!

  • Zwraca uwagę miksem soczystych kolorów

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., łyżka soku z cytryny, 1/4 szklanki gorącej wody. Przybranie: - owoce świeże i z syropu, posiekana kolorowa galaretka owocowa, smażona skórka pomarańczowa. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek(...) zmielonych migdałów, kostka masła, 2 żółtka. Polewa migdałowa: szklanka słodkiej śmietanki lub pełnego mleka, 10 dag obranych i zmielonych migdałów, 1/4 kg cukru, torebka cukru waniliowego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa kostka z leśnymi owocami"

  • Ciasto proste lecz niebanalne:) Smaczna i szybka w wykonaniu babeczka, którą robię od lat. Z tym, że tym razem podkoloryzowana dla efektów wizualnych:)

  • Dla tych którzy nie lubią ciast z kremem. Jest smaczna, ładnie wygląda i nie jest zbyt słodka.

  • Kolorowe, bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto.

  • Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...

  • Wypróbowany przepis na "Babka ucierana z morelami"

  • Sprawdzony przepis na "Tarta ucierana z jagodami"

Artykuły na temat: ucierana kolorowa kostka
  • Wypieki pod słodką pierzynką

    Ciasta z polewą uwielbiają dzieci. Zwłaszcza, gdy polewa jest kolorowa.

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki zostawiamy, całość...

  • Zmysłowe granaty

    Niektóre książki są jak pierwsza kostka domina. Choć przeczytane, zamknięte i odłożone na półkę, budzą ciekawość, która popycha do odkrywania świata. A opowieści z jedzeniem w tle są jak lustra, w których odbijają się historia i kultura bohaterów. Rozmowa o jedzeniu stanowi zawsze dobry pretekst do tego, by kogoś poznać. Kiedy dawno temu przeczytałam "Zupę z granatów" Marshy Mehran, nie mogłam...

  • Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej. Przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia w jednej książce wydawnictwa Buchmann. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli. Książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę ze...

  • Mazurka czas zacząć

    Tradycyjne i nieco bardziej ekstrawaganckie mazurki wielkanocne możemy upiec nieco wcześniej. A świąteczne oczekiwanie niech osłodzą ptysiowe zajączki ze śmietaną.

  • Niepowtarzalna, aromatyczna, kolorowa… a przy tym zdrowa! Króluje pod względem możliwości łączenia różnorodnych smaków. Oto kuchnia azjatycka! W 2018 roku będzie święcić tryumfy. Fot. 123RF/PicselTak bogata, tak pojemna! Różni się w zależności od regionu i państwa, ale jedno ją łączy - dostarcza niezapomnianych doznań smakowych! Już dziś przygotuj swoje azjatyckie danie i zaskocz domowników smakami Orientu! Kuchnia wietnamska - postaw na wyrazisty smak! Uznawana za jedną z najzdrowszych...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    .... Sprawa nie jest wcale tak skomplikowana, jakby się mogło wydawać. Wystarczy kilogram tłustego, dobrze przemielonego sera białego, kostka masła lub margaryny, budyń waniliowy, dwie szklanki cukru pudru...

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co serwowane jest w modnych lokalach, możemy podać też w domu. W tej książce znaleźć można podstawową wiedzę na temat miksowania i ponad 200 przepisów na drinki klasyczne, tropikalne, long drinki, Smoothies oraz koktajle na "dzień po". Ta niebieska książka ze smakowitą wisienką na okładce jest bardzo kolorowa i prosta. "Podaje" nam rękę, służąc niezbędną pomocą w pracy...