• Informacje na temat:

    ucierana kolorowa kostka

Przepisy na temat: ucierana kolorowa kostka
  • Efektowne muffinki

    Znajdź swój ulubiony smak!

  • Kolorowe, przyciągające wzrok ciasto. Biszkopt nasyconą arakowym ponczem z puszystą śmietanką i uwielbianą przez dzieci galaretką. To propozycja na szybkie i bardzo proste ciasto.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., łyżka soku z cytryny, 1/4 szklanki gorącej wody. Przybranie: - owoce świeże i z syropu, posiekana kolorowa galaretka owocowa, smażona skórka pomarańczowa. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek(...) zmielonych migdałów, kostka masła, 2 żółtka. Polewa migdałowa: szklanka słodkiej śmietanki lub pełnego mleka, 10 dag obranych i zmielonych migdałów, 1/4 kg cukru, torebka cukru waniliowego...

  • Zwraca uwagę miksem soczystych kolorów

  • Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa kostka z leśnymi owocami"

  • Ciasto proste lecz niebanalne:) Smaczna i szybka w wykonaniu babeczka, którą robię od lat. Z tym, że tym razem podkoloryzowana dla efektów wizualnych:)

  • Dla tych którzy nie lubią ciast z kremem. Jest smaczna, ładnie wygląda i nie jest zbyt słodka.

  • Wypróbowany przepis na "Babka ucierana z morelami"

  • Sprawdzony przepis na "Tarta ucierana z jagodami"

  • Kolorowe, bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto.

Artykuły na temat: ucierana kolorowa kostka
  • Wypieki pod słodką pierzynką

    Ciasta z polewą uwielbiają dzieci. Zwłaszcza, gdy polewa jest kolorowa.

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Zmysłowe granaty

    Niektóre książki są jak pierwsza kostka domina. Choć przeczytane, zamknięte i odłożone na półkę, budzą ciekawość, która popycha do odkrywania świata. A opowieści z jedzeniem w tle są jak lustra, w których odbijają się historia i kultura bohaterów. Rozmowa o jedzeniu stanowi zawsze dobry pretekst do tego, by kogoś poznać. Kiedy dawno temu przeczytałam "Zupę z granatów" Marshy Mehran, nie mogłam...

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Fot. 123RF/Picsel Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki...

  • Mazurka czas zacząć

    Tradycyjne i nieco bardziej ekstrawaganckie mazurki wielkanocne możemy upiec nieco wcześniej. A świąteczne oczekiwanie niech osłodzą ptysiowe zajączki ze śmietaną.

  • Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej. Przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia w jednej książce wydawnictwa Buchmann. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli. Książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę ze...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    .... Sprawa nie jest wcale tak skomplikowana, jakby się mogło wydawać. Wystarczy kilogram tłustego, dobrze przemielonego sera białego, kostka masła lub margaryny, budyń waniliowy, dwie szklanki cukru pudru...

  • Wojtek do swojej wuzetki postanowił użyć dżemu morelowego. Jak myślicie czy ten pomysł spodobał się jurorom? Ciasto 8 jaj250 g cukruszklanka mąki15 łyżek kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki oleju rzepakowego Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem do uzyskania sztywnej piany. Powoli dodać cukier i żółtka. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki, delikatnie mieszając łyżką. Wlać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12 cm na 25 cm) i...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Niepowtarzalna, aromatyczna, kolorowa… a przy tym zdrowa! Króluje pod względem możliwości łączenia różnorodnych smaków. Oto kuchnia azjatycka! W 2018 roku będzie święcić tryumfy. Fot. 123RF/PicselTak bogata, tak pojemna! Różni się w zależności od regionu i państwa, ale jedno ją łączy - dostarcza niezapomnianych doznań smakowych! Już dziś przygotuj swoje azjatyckie danie i zaskocz domowników smakami Orientu! Kuchnia wietnamska - postaw na wyrazisty smak! Uznawana za jedną z najzdrowszych...