• Informacje na temat:

    ucieramy masło z masą cukrową

Przepisy na temat: ucieramy masło z masą cukrową
  • na ciasto: 5 całych jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka maki tortowej, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 1 margaryna, 1 szklanka bakali (kandyzowana skórka z cytryny, rodzynki, orzechy, figi, wiśnie z syropu bez pestek, otarta skórka z 1 cytryny i jednej pomarańczy, zapach waniliowy, ewentualnie kieliszek rumu; na lukier: 1 szklanka cukru, 3-4 łyżki wrzątku, kandyzowana skórka pomarańczowa; na bezy -kraszanki: 4 białka, 2 żółtka, 1,5 szklanki cukru,...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy z masą cukrową"

  • Pudding imbirowy na ciepło

    ...obrać i utrzeć. Masło, cukier Muscovado, skórkę cytrynową i 2 łyżeczki syropu imbirowego ucierać za pomocą robota kuchennego ok. 5 minut. Kolejno dodawać jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do...

  • Świetne dla dzieci (i nie tylko) do smarowania pieczywka, alternatywa dla nutelli:) Przepis pochodzi z programu "Zdrowie na widelcu".

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...: czekolada, puszka słodkiego mleka skondensowanego, słoik marmolady, 10 dag marcepanu Przygotowanie: 1. Marcepan pokrój w kosteczkę. Miękkie masło utrzyj na puch. Ucierając dodawaj po kawałku marcepan(...) białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec...

  • Muffinki wyszły bardzo słodkie, posypka lekko chrupie podczas jedzenia i ten aromat…

  • Pyszny piernik przełożony masą budyniową z dodatkiem chałwy o smaku waniliowym. Pierwszy raz połączyłam ciasto piernikowe i chałwę. Powiem nieskromnie, że jest to zestawienie bardzo udane, dlatego polecam Wam ten przepis.

  • pracochlonne ale pyszne;) radosc solenizantki niezapomniana;)

  • Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

Artykuły na temat: ucieramy masło z masą cukrową
  • Pudding czekoladowy

    Przygotować 6 foremek żaroodpornych o poj. 150-200 ml. Każdą grubo posmarować masłem i oprószyć mąką, odstawić w chłodne miejsce. Obie czekolady posiekać...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Babeczki

    ...papilotkami. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mikserem ustawionym na najwyższe obroty ucie-raj masło z cukrem i marcepanem przez 4 minuty. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbij jajka. Wsyp mąkę z proszkiem do(...) przygotuj krem: konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, wystudź. Wymieszaj z twarogiem. Masło ucieraj, dodając porcje twarogu. Krem przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200

  • Może i jestem monotonna, ale jako fanka wyrobów cukierniczych nie mogę udawać obojętności wobec blogów, które kuszą wszelkimi słodkościami, jakie można sobie tylko wyobrazić. Odwiedzić blog "Cukrowa wróżka" to tak jakby znaleźć się w fabryce czekolady Willi'ego Wonka , a o tym po przeczytaniu książki lub obejrzeniu filmu (Tim Burton) Charlie i fabryka czekolady marzyła i marzy nie jedna osoba. Cukrowa wróżka jest zupełnie zwyczajna, a pieczenie jest tylko odskocznią od codzienności i...

  • Ciasta z kremem

    ..., ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Zmiksować z masą na krem. Upieczone placki przełożyć kremem na wysokość ok. 5 cm. Przed podaniem schłodzić. Z malinowym Składniki na 15 porcji: 30 dag malin(...), 2 budynie waniliowe, 2 jajka, 3 kostki masła, 2 op. cukru wanilinowego, 2 szklanki cukru pudru, 4 żółtka 1. Do gorącej wody wrzucić masło, mieszać, aż się całkiem rozpuści. Wsypać mąkę ze szczyptą...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    .... W rondelku podgrzej miód, lekko przestudź i dodaj masło. Poczekaj aż się roztopi i wystygnie. Suche składniki połącz z płynnymi, na końcu dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Ciasto zawiń w folię i odłóż(...), wsyp obie mąki i wymieszaj. Masą wypełnij rękaw cukierniczy i wyciskaj małe biszkopciki na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 20 min w 180° C. 2. Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...