• Informacje na temat:

    ubite jaja na parze

Przepisy na temat: ubite jaja na parze
  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Wspaniae, wilgotne, super smakuje z truskawkami i galaretką.

  • .... Przygotowanie Śmietankę i połamane w kostki czekolady włożyć do blaszanej miski i rozpuścić na parze, odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie wsypać śnieżkę i ubić mikserem na puszystą masę, dodać wiórki...

  • poprostu PYCHOTA

  • Przygotowanie: Jaja ubić z cukrem na parze, starannie wymieszać z drobno pokrojonymi daktylami i zmielonymi migdałami (trzeba je najpierw sparzyć i obrać), cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i biszkoptami. Wyłożyć do natłuszczonej tortownicy średniej wielkości, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150-170 st. C i piec 50-60 min. Pokruszoną czekoladę, masło i mleko podgrzać w rondelku...

  • Mus herbaciany

    Sposób przygotowania Zaparzyć1 ½ liści herbaty w ¼ szklanki wrzącej wody. Parzyć przed 4 minuty, a następnieodcedzić liście herbaty. Liście wyrzucić, a potrzebny w dalszej części przepisunapar odstawić. W międzyczasie w małym rondelku zagotować śmietankę. Dodać doniej pozostałe liście herbaty, wymieszać i odstawić do zaparzenia na około 40minut. Po tym czasie odcedzić liście herbaty, przykryć...

  • Pyszne i lekkie ciasto

  • Domek Babuni - przysłała Lena

    Przyrządzanie: Jajka ubić na parze z 3/4 szklanki cukru. Masło utrzeć dobrze i stopniowo dodawać ubite jaja. Gdy jest to już utarte dodać 25 dag przetartego przez sito białego sera. Z utartej masy odebrać 3 łyżki masy, a do pozostałej dodać kakao i bakalie. Herbatniki napączować w mleku (tylko umoczyć) i posmarować jasną masą i położyć drugą warstwę herbatników. Całość oblać polewą.

Artykuły na temat: ubite jaja na parze
  • Ciasto parzone z porzeczkami

    Składniki: 300 g czerwonej porzeczki 50 g masła Szczypta soli 125 g maki 3 jaja 6 płatów żelatyny 500 g jogurtu naturalnego 50 g cukier 2 opakowania cukru waniliowego 250 g śmietany 1 łyżka cukru pudru 1/8 litra wody zagotować z masłem i solą. Dodać mąkę i szybko mieszać, aż ciasto uformuje się w kulę i będzie odchodzić od ścianek naczynia.  Przełożyć do miski i studzić...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Bananowe ciasta

    ...parze. Ostudzić. Orzechy zalać 1/2 szkl. wrzącego mleka, wymieszać, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodać krem i cukier waniliowy. Na cieście ułożyć banany oraz krem. Ciasto zwinąć. Udekorować...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...kubeczka jogurtu z garścią malin i otrębami, herbata zielona, ziołowa (np. rumianek) lub owocowa. Obiad: Grillowana pierś indyka z mieszanką sałat, ryż z kalafiora, brokuły gotowane na parze polane oliwą...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Dojrzałe smaki

    ..., pokroić. Do bułek dodać, szpinak, połowę cebuli i jaja. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Uformować 12 knedli. Paprykę pokroić w kostkę i wraz z pozostałą cebulą ugotować w bulionie. Knedle gotować  na parze porcjami, po 10 minut. Do sosu wmieszać ajwar i twarożek, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Deser winny z owocami Składniki: • 2 jaja • 2 żółtka • 2 szklanki białego półsłodkiego wina • pół szklanki cukru • sok i skórka otarta z cytryny • łyżka mąki ziemniaczanej • brzoskwinie z syropu • wiśnie z konfitury • kiwi. Przyrządzanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wina. W rondlu utrzeć żółtka z cukrem, dodać jaja oraz sok i skórkę z cytryny, ubić na parze na krem, dolewając...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...