• Informacje na temat:

    ubite bialko z budyniem

Przepisy na temat: ubite bialko z budyniem
  • Jak ubić pianę z białek?

    ...ubijaniem), a następnie stopniowo, ostrożnie dodawać cukier. W taki sam sposób postępuje się w przypadku piany ubijanej z budyniem lub kisielem. Tłuszcz - nawet najmniejszy dodatek tłuszczu sprawi, że...

  • Niekiedy z jajka wykorzystujemy tylko żółtko /np. kogel mogel/ i co wtedy zrobić z białkiem ? Możemy przechowywać je w lodówce i z większej ilości upiec np. bezę. Ale tak naprawdę nawet jedno białko można wykorzystać na wiele sposobów.

  • na ciasto:1 opakowanie (250g) margaryny, 3 szklanki mąki, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao; na masę serową: 1/2 kg twarogu, jajko, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki masła, puszka brzoskwiń; na masę makową:1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka maku, 5 białek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 10 dag wiórków kokosowych

  • szybka łatwa i smaczna :)

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    Patenty na wagę smaku Puszysty i kremowy sernik na święta to marzenie wielu gospodyń domowych. Aby ciasto przybrało odpowiednio lekką i tym samym puszystą formę, należy do uprzednio przygotowanej masy serowej dodać ubite na sztywno białko jajka. Równie ważna w przypadku sernika jest jego wilgotność. Idealny powinien po prostu rozpływać się w ustach. Tutaj z pomocą przychodzą dodane do masy...

  • "żelazne" ciasto u mnie w domu ściągnięte z zeszytu mamy;)

  • Wypieki z brzoskwinią

    Smaczne ciasta na lato.

  • Pączki z budyniem to wersja jedna z wielu. Można ich przygotować z marmoladą, konfiturą różaną lub adwokatem. Z każdym nadzieniem są pyszne.

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    Pyszne ciasteczko zamiast pluszowego misia lub pełne witamin, soczyste jabłko zamiast bezużytecznego kwiatka to pomysły dla tych, którzy chcą, aby walentynki wiązały się z miłym gestem, ale niekoniecznie z plastikowymi tandetnymi prezentami z supermarketów. Wśród naszych propozycji znajdą się i takie, które potrafi wykonać każdy - nawet bez najmniejszego doświadczenia w kuchni.

Artykuły na temat: ubite bialko z budyniem
  • 3 ważne powody, by polubić jajka

    Z ich smakiem warto zapoznać już niemowlę. Jeśli brzdąc polubi żółtko, a potem białko, jego jadłospis bardzo na tym zyska. Sprawdź, dlaczego.

  • Zobaczcie, jak o białku wypowiada się Jacek Bilczyński, ekspert żywienia i aktywności fizycznej. Jacek Bilczyński w studiu "Dzień Dobry Wakacje" mówił o białku. Dlaczego cieszy się obecnie złą sławą i czy rzeczywiście trzeba na nie uważać? - Białko jest bardzo potrzebne w życiu człowieka - przyznał. Trener wytłumaczył też, dlaczego białko jest jednym z najbezpieczniejszych składników diety, również dla osób odchudzających się. Najlepszymi źródłami białka są: mięso, ryby, jajka i nabiał....

  • Makowy smakołyk

    Doskonały deser dla dużych i małych.

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Karnawałowe wypieki

    Zima to dobry czas na wypieki. W domu robi się przytulnie, pachnąco, rodzinnie...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    Skosztuj słodkości z tymi przepysznymi, soczystymi owocami.

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...