• Informacje na temat:

    ubita piana z białek z kokosem

Przepisy na temat: ubita piana z białek z kokosem
  • Sernik z kokosem

    ...masa będzie pulchna i prawie biała. Jajka umyj, osusz, oddziel żółtka od białek. Dodawaj po jednym żółtku, ucieraj (ucieranie powinno trwać około 15 minut). 2. Twaróg zmiel trzykrotnie w maszynce do...

  • Nie wiesz, jak dobrze ubić pianę z białek?

  • Beza kokosowa

    Składniki na 12 porcji: 8 białek 40 dag cukru szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 20 dag wiórków kokosowych 50 dag jagód 2 op. cukru waniliowego 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix 50 dag śmietany kremówki Sposób przygotowania: 1. Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, domieszaj kokos...

  • Pleśniak to bardzo popularne ciasto, do którego można wrzucić niemal wszystkie sezonowe owoce i zawsze wyjdzie smaczne. Jeśli zdecydujecie się na wiśnie, porzeczki czy rabarbar, będzie lekko kwaskowe i orzeźwiające, z kolei z konfiturami czy dżemem - bardziej słodkie. To sprawdzony od lat wypiek, który pojawia się w weekend w wielu domach, nawet tych, gdzie młode panie domu stawiają pierwsze kulinarne kroki.

  • Egoztyczny z masą na maślance

    ...ml śmietany kremówki 2 małe świeże ananasy Do dekoracji: kawałeczki miąższu kokosa i chipsy kokosowe 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą i ubij mikserem na sztywno. Domieszaj 10 dag cukru (dodawaj go małymi porcjami). Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz 5 dag wiórków kokosowych. Ciasto wymieszaj łyżką...

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

  • Torcik z kokosowym kremem

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej(...).  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...

  • jej ha ha

  • Ciasto wyszło pyszne,lekkie i puszyste.Truskawki i jabłka dopełniły jego smaku. Bardzo polecam:)

  • Czasami zostają nam białka po upieczeniu np. strucli makowej i nie wiemy co z nimi zrobić. Proponuje keks. Ciasto jest smaczne i nadaje się do dłuższego przechowania.

Artykuły na temat: ubita piana z białek z kokosem
  • Torcik bezowy z kokosem

    Przygotowanie: Schłodzone białka ubij, powoli dosypując sól oraz cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca, dołóż wiórki kokosowe oraz kropelki czekoladowe. Tortownicę (o średnicy ok. 26 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowaną masę bezową. Uformuj z niej kilkucentymetrowy brzeg. l Następnie wstaw bezę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150˚C. Piecz przez godzinę. Potem...

  • W szóstym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować smakowite desery bezowe. Przepis Justyny, szczególnie przypadł do gustu jurorom. Beza: 300 ml białek 440 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka winianu potasu Krem: ¾ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 400g serka mascarpone 2 łyżki likieru kokosowego otarta skórka z 1 limonki Mus z owoców marakui: 70 ml pulpy z owoców z marakui - ok 4 owoców 70g...

  • Ciasta z kokosem

    .... Zabezpieczy ją to przed ewentualną fermentacją.  Szybka piana z białek Jest prosty sposób na to, by szybciej ubić białka na pianę. Wystarczy je wcześniej mocno schłodzić w lodówce.  Mrożonego nie(...) zimnej wody i ubić na sztywno z 7,5 dag cukru. Pianę z białek połączyć z żółtkami. Mieszając, małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem...

  • Kokos skrywa w swojej skorupce biały, słodki miąższ oraz wodę, które są źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Dzięki nim ma właściwości, które potrafią zaskakiwać! Czym zaskoczy nas kokos?   Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Kokos ma silne właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. Można go spożywać przy problemach trawiennych, takich jak nudności i biegunka. Dodatkowo olej kokosowy zapobiega rozwojowi bakterii coli. 2. Woda kokosowa, oprócz pysznego smaku, ma również...

  • Szarlotka z kokosem i chałwą

    ...słoika)   Ubić 5 białek na sztywna pianę z dodatkiem 1/3 szklanki cukru, dodać 10 dag wiórek kokosowych.   Na blaszkę wyłożyć ciemne ciasto (to z dodatkiem kakao), następnie białka z kokosem(...) śmietanki 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, dodać mąkę , śmietanę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z dwóch białek. Otrzymane ciasto podzielić na 2 części, do...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Teraz Siostry Anastazja i Salomea mogą towarzyszyć ci przez cały rok. W wyjątkowym kalendarzu znajdziesz zupełnie nowe przepisy na ciasta, przekąski oraz dania główne. Kalendarze już wkrótce do wygrania w naszym...

  • Klasyczne smaki: Raffaello

    Kokosowo-migdałowe pralinki pod tą nazwą pojawiły się na rynku niecałe ćwierć wieku temu, ale już zdążyły przejść do klasyki.

  • Przepięknie ozdobiony tort w wykonaniu Oli wymaga niezwykłej precyzji. Jeśli macie odwagę zmierzyć się z tym wypiekiem. Przedstawiamy przepis. Biszkopt o średnicy 25 cm7 dużych jaj1 szklanka drobnego cukru do wypieków1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 20 cm5 dużych jaj¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy200 g gorzkiej czekolady400 g serka mascarpone250 g śmietanki 30%50 g cukru...

  • Ciasta z bananami

    ..., 3 łyżki cappuccino w proszku, wiórki czekoladowe 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka wymieszać z wodą sodową, ubijać, stopniowo dodawać cukier. Pianę z białek ostrożnie połączyć najpierw z żółtkami...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...