• Informacje na temat:

    ubita masa jajeczna co to jest

Przepisy na temat: ubita masa jajeczna co to jest
  • Torcik z mango

    Jest puszysty i bardzo delikatny. Na pewno będzie miłą niespodzianką dla twojej drugiej połowy.

  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

  • Torcik leśny z likierem pomarańczowym

    Sposób przygotowania 1. Jajka ubij w kąpieli wodnej  z 1/2 szkl. cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa jajeczna będzie już puszysta i jasnokremowa, zdejmij ją  i ubijaj dalej, aż wystygnie.  2. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsypuj do masy jajecznej i jednocześnie delikatnie mieszaj ciasto łyżką. Tortownicę (o śr. 20 cm) wyłóż papierem...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Malinowe tiramisu

    Deser na wyjątkową okazję

  • Chcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.

  • Łatwe kopce kreta

    Czekoladowy z wiśniami Sposób przygotowania 1. Jajka wbij do miseczki. Dodaj szczyptę soli i 1/2 szkl. cukru. Ubijaj, aż masa jajeczna będzie bardzo puszysta i jasnokremowa.  2. Mąkę z kakao(...). Piecz 45 minut w 180 st. Wystudź.  2. Mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę, ubijaj mikserem, aż masa zwiększy swoją objętość i będzie bardzo puszysta.  3. Ciasto...

  • Biszkoptowe owsianki

    Lekkie ciasto z porzeczkami

  • Wychowałem się w domu gdzie była szynka i była kaszanka, którą do dzisiaj lubię. Za kilogram dobrej kaszanki trzeba zapłacić ponad 20 zł. Pewne jest jedno, wiem co w niej jest, w odróżnieniu od różnych kiełbas grillowych, czy też szynek za 14,90 zł

Artykuły na temat: ubita masa jajeczna co to jest
  • Pyszne jajeczne różności

    ...wierz-chu z odłożonymi szparagami i krewetkami. Wszystko zalać jajkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piec około 20 minut (przed wyjęciem sprawdzić, czy omlet jest dobrze ścięty...

  • Curry to jedna z najstarszych przypraw znanych człowiekowi. Kurkumę, kardamon oraz pieprz, czyli podstawowe składniki tej mieszanki, uprawiano już w 3000 roku p.n.e., zaś ślady używania curry jako przyprawy wiodą do 1700 roku p.n.e. Fot. 123RF/Picsel Ponoć pierwsze danie mięsne, doprawione curry, zostało złożone w ofierze sumeryjskiemu bogu słońca Mardukowi. Curry to jednak nie tylko złotawa i pikantna mieszanka, ale także cała gama potraw pochodzących z Indii. Indyjskie curry to potrawa w...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Podstawą odchudzania nie jest głodzenie się, a wybieranie takich produktów, które szybciej i na dłużej nasycą. Gotowane ziemniaki sycą najlepiej spośród 38 przebadanych produktów.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jedzenie na indeksie Dr Susanne Holt z Uniwersytetu w Syndey opracowała listę produktów w zależności od tego, jak najedzeni czuli się ludzie, którzy zjedli porcję danego produktu mającą 240 kcal (1000 kJ). Zbadała w ten sposób 38 produktów. Brała pod uwagę poziom najedzenia zaraz po...

  • Uroda z... jajek

    .... Maseczka z żółtka i ziemniaka Ugotowany z mundurku ziemniak łączymy z żółtkiem i odrobiną mleka, tak aby powstała gęsta masa. Podgrzewamy ją i nakładamy na twarz oraz szyję. Maseczka zadziała skuteczniej...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    Jeżeli zależy nam, aby omlet był bardziej pulchny, dobrze jest dodać do rozbitych jaj łyżkę lub dwie mleka albo śmietanki. A dla smaku – nieco startego żółtego sera.

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Ciasto: 350 g mąki; 15 g drożdży; 1/8 l letniego mleka; 30 g masła; jajko; szczypta soli. Masa serowa: 2 jajka; 120 g cukru; ćwierć łyżeczki soli; starta skórka z połówki cytryny lub olejek migdałowy; 500 g białego sera (o gładkiej masie). Masa jajeczno-maślana: 180 g masła; 150 g cukru; pół laski wanilii; 4 jajka; 4 łyżki mąki; 30 g płatków migdałowych.

  • Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska roślina jest znana jako szarańczyn strąkowy lub ceratonia. Sprawdźcie, dlaczego warto włączyć ją do diety. Fot. 123RF/Picsel Drzewo karobowe osiąga 15 metrów wysokości, a jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Poprzez zmielenie nasion (znajdujących się w strąkach) można uzyskać proszek, sok, mączkę oraz melasę. Proszek łudząco przypomina...