• Informacje na temat:

    ubita masa jajeczna

Przepisy na temat: ubita masa jajeczna
  • Babki jajeczne

    Sposób przygotowania Brukselki pokrój na połówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj,podduś na oleju na patelni. Dodaj groszek, dopraw do smaku.Jajka ubij na puszysto ze śmietaną, dodaj gałkę muszkatołową,posól. Do 6 silikonowych (lub ceramicznych natłuszczonych)foremek włóż warzywa i zalej masą jajeczną. Piecz w 180Cok. 20 min (aż masa się zetnie). Podaj na ciepło.

  • Zwarzona masa...ten koszmar przeżyo wiele z nas.. Oto masa w stylu ,,cos z niczego'''', gdy inne zawiodą.

  • Następna smaczna masa do deserów.

  • Biszkopt idealny

    Z dżemem, z masą, albo po prostu - posypany cukrem pudrem. Biszkopt zawsze smakuje pysznie!

  • Smaczna masa do naleśników i gofrów.

  • Marmurek malinowo-brzoskwiniowy

    Dojrzałe w słońcu owoce, leciutka jak chmurka słodka masa i delikatne ciasto… Takie trio to pokusa nie do odparcia dla małych i dużych łasuchów.

  • Wspaniały dodatek do deserów.

  • Puszysty omlet z truskawkami

    Na śniadanie w sam raz!

  • Sprawdzony przepis na "Wiosenna sałatka jajeczna z kwiatkami"

Artykuły na temat: ubita masa jajeczna
  • Pyszne jajeczne różności

    Mogą być nie tylko na twardo lub miękko. Wyczaruj z jajek smakowity obiad!

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Mus z likieru jajecznego z wiśniowym kisielem

    Deser o wyjątkowym smaku.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Rolada biszkoptowa z puszystym kremem śmietanowym i malinami

    Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier. Kolejno dodawaj po jednym żółtku. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia...

  • Jak zdrowo zacząć dzień? Oczywiście pysznym śniadaniem! Warto zadbać aby było smaczne i dawało nam energię na długie godziny. Jednak nie jest to proste wyzwanie - często brakuje na czasu i pomysłów. Dziś podpowiadamy w jaki sposób możecie urozmaicić swój poranek. Śniadanie może być naprawdę ciekawym posiłkiem, warto o to zadbać, gdyż w końcu to co zjemy o poranku decyduje o tym jak nasz organizm będzie funkcjonować w ciągu dnia. Wystarczy, że nie będziecie ograniczać się do zwykłej kanapki z...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    Do tego masa śmietankowa i mandarynki. Uczta dla podniebienia.

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Tort szwarcwaldzki z wiśniami

    Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z trzema łyżkami wody i ubij na sztywno, dosypując 100 g cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami....

  • W dziewiątym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort z kremem cytronowym, maślanym i orzeźwiającą frużeliną z jagód oraz jeżyn. Biszkopt12 jaj390 g cukru380 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanejskórka starta z 1 cytryny20 g liofilizowanych malin20 g liofilizowanych jagód Krem700 g śmietany 36%20 g żelatynyodrobina wody20 g cukru500 g białej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Frużelina z jagód i jeżyn300 g jeżyn300 g jagód100 g malin3...