• Informacje na temat:

    u fasola sałatka

Przepisy na temat: u fasola sałatka
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.

  • Sekretem mojej sałatki są warzywa gotowane w rosole, prócz majonezu do sałatki dodaję również śmietanę i musztardę. Moja sałatka jest w wersji bez jajka i grzybków, więc dłużej może postać w lodówce (choć powiem szczerze, że jest tak dobra, że mimo najszczerszych chęci znika błyskawicznie). W związku z powyższym zawsze robię większą ilość ;)

  • Wegański majonez... z fasoli

    Niekiedy stanowi nieodłączny element sałatek, inni jadają z nim frytki. Majonez - bo o nim mowa - w wersji wegańskiej, czyli bez dodatku surowego żółtka, jak w "oryginalnej" wersji, można zrobić - podobnie zresztą jak hummus - z fasoli. Smak zaostrzy czosnek.

  • Przepis popularny, zna go większość z nas. Przedstawiam mój sposób na fasolkę, a właściwie mojej mamy. Ona zawsze tak ją gotuje, a że smaków domu rodzinnego się nie zapomina, to i ja tak gotuję.

  • Jajko z grzankami i sałatką z brukselki i fasoli

    Sycący, a zarazem lekki posiłek

  • Szybka i zdrowa sałatka

  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Będzie idealna na karnawałowy wieczór z przyjaciółmi!

  • Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.

  • Składniki: Różne rodzaje sałaty; 4 pomidory; 3 świeże ogórki; 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 żółta papryka; ser feta -całe opakowanie; pół szklanki oliwy; pół główki czosnku; fasola z puszki; sól; pieprz Przyrządzanie: A. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski. B. Pomidory, i ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do miski. C. Do tego wszystkiego umytą fasolkę...

  • Banalnie prosta, szybka i tylko z trzech składników Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę sałatkę. Idealna na grill.

Artykuły na temat: u fasola sałatka
  • Portugalska sałatka z tuńczykiem

    Prosta sałatka o doskonałym smaku.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Sałatka z fasoli i tuńczyka

    Prosto, szybko i smacznie!

  • Niecałą godzinę drogi od Krakowa znajduje się Toskania. W Winnicy nad Dworskim Potokiem, gdzie powstaje wino Uniwersytetu Jagiellońskiego, zarządca Adam Kiszka spełnia swe marzenia. Łazy, gmina Rzezanów, były PGR - na terenie Rolniczego Zakładu Doświadczalnego UJ, z inicjatywy profesora Karola Musiała, w roku pańskim 2005 zasadzono pierwsze winne krzewy, mające w przyszłości zrodzić wino Novum. Działalność winnicy wyszła poza ramy pierwotnego eksperymentu. Dziś wina może skosztować każdy,...

  • Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy

    Przepisy Guya Fieri to nie lada gratka dla prawdziwych koneserów smacznego i konkretnego jedzenia. Poniżej prezentujemy przepis, który powinien dać przedsmak tego, co można oglądać na antenie Polsat Food Network codziennie o 12:00 i 23:00 w programie ,,Kulinarne podróże z Guyem Fierim”. Nowa seria w emisji już od 2 lutego.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Sałatka z awokado i czerwoną fasolą

    Z kuchni afrykańskiej.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Czerwona fasola

    To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory smakowe i korzyści zdrowotne gości na stołach całego świata.W Polsce, niestety, fasola traktowana jest po macoszemu. A to wielki błąd, bo dzięki zgromadzonym w tej czerwonej damie witaminom i minerałom wzmocnią się twoje kości i zęby, poprawi pamięć, a ryzyko zawału serca znacznie spadnie. Fasola w sałatkach Porwij w kawałki liście sałaty...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

Wideo na temat: u fasola sałatka