• Informacje na temat:

    twaróg z cebulką

Przepisy na temat: twaróg z cebulką
  • Składniki: 10 dużych ziemniaków do tarcia, 6 dużych ziemniaków do ugotowania, twaróg, przyprawy na ostro, sól...

  • Pyszny i delikatny twaróg na bazie domowego mleka zsiadłego. Warto poświęcić mu parę chwil!

  • Kopytka z kaszy jaglanej z warzywami

    ..., wymieszaj. Gotuj, aż kasza będzie miękka. Ostudź. Do kaszy dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko, twaróg, odrobinę soli, paprykę i oregano. Wyrób jednolite ciasto. Z ciasta formuj wałeczki, podsypuj...

  • twaróg przygotowany z prawdziwego, świeżego mleka prosto od krowy. idealny!

  • Miks z cukinią i pomidorami

    Zdrowo i smacznie!

  • Bardzo łatwy przepis na pyszny domowy serek Almette. Możemy go zrobić na słodko lub tak jak ja ze szczypiorkiem albo innymi przyprawami.

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...- w fakturze przypomina twaróg, jednak da się go kroić na plastry i me przyjemny, słodkawy smak. Jeśli wolimy ser bardziej słony, spróbujmy równie znanej w tych okolicach bryndzy. Jeśli nie mamy ochoty...

  • Dla pikantnych

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ...! "Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam Ci sera na pierogi"- jak słusznie rzecze stare, polskie porzekadło klasycznym dodatkiem do potrawy jest twaróg. Ten biały jegomość zapewnia pierogom ruskim, serowym...

  • Pyszny serek na kanapki w 15 minut.

Artykuły na temat: twaróg z cebulką
  • Knedle z jarmużem i serem

    Jarmuż blanszować 3-5 minut w osolonej wodzie, odcedzić odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, dodać jarmuż. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zmieszać twaróg, starty żółty ser, jajko, semolinę, doprawić solą i pieprzem. Dodać jarmuż z cebulką. Wymieszać i odstawoć  na godzinę w chłodne miejsce. W rondlu zagotować osoloną wodę, z masy...

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Pierogi z serem

    ...z posiekaną cebulką. Zobacz także:

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Dieta lekkostrawna

    ...- najlepiej podawać je prosto z wody. Nie polewajmy ich roztopionym masłem ani innym rozgrzanym tłuszczem z podsmażoną cebulką. Posypmy je raczej koperkiem lub natką pietruszki i polejmy odrobiną(...) pieczywo pszenne z ziarnami słonecznika, chudy nabiał, np.: twaróg, jogurt grecki, maślankę, oraz powidła i dżemy. Dwa razy w tygodniu sięgajmy po chude ryby morskie - tilapię, solę, dorsza i morszczuka...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • ​Babeczki z kaszy gryczanej

    Idealne na kolację.

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Ciasto francuskie rozkłądamy w niewielkim żaroodpornym naczyniu, obciążamy (np orzechami, fasolą) i lekko podpiekamy, w czasie gdy ciasto się piecze mieszamy twaróg z jajkiem, szczypiorem, mozarellą oraz przyprawami, pomidora i cebulę kroimy w plasterki, gdy ciasto leekko się zrumieni, wyjmujemy (zdejmujemy obciążenie) i nakładamy farsz przykrywając go plastrami pomidora oraz cebuli...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

Wideo na temat: twaróg z cebulką
  • Twaróg i smakowe masła Mateusza Gesslera

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" królował twaróg. Szef kuchni Mateusz Gessler zdradził przepisy na: gzik, kaszę z twarogiem i czerwoną cebulką, naleśniki z twarogiem. Gessler przygotował też smakowe masła. Jak zrobić je samemu?