• Informacje na temat:

    tuszka z królika

Przepisy na temat: tuszka z królika
  • Rarytas z królikiem

    Tuszkę królika umyj, oczyść i podziel na porcje. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Odstaw na godzinę.

  • Sprawdzony przepis na "Półmisek prowansalski z tuszką królika"

  • Domaradzki pasztet z królika

    Sposób przygotowania 1. Tuszkę królika umyj, pokrój na porcje. Włóż je do garnka. Zalej bulionem i duś ok. 2 godzin. Po tym czasie dodaj oczyszczoną i opłukaną wątróbkę. Gotuj razem 7-10 minut. Miękkie mięso wyjmij, wystudź, usuń kości.  2. Bułeczki namocz w bulionie pozostałym z gotowania mięsa. Mocno je odciśnij. Obrane cebule oraz boczek i słoninę pokrój w kosteczkę, wrzuć na mocno rozgrzaną...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z królika"

  • Królik ze śliwkami

    Składniki na 4 porcje: - 1 tuszka królika, - 3 litry piwa, - zielona papryka, marchew, - cebula, - ząbek czosnku, - gałązka tymianku, - liść laurowy, - 200 g suszonych śliwek, - łyżeczka musztardy, - 1 tabliczka gorzkiej czekolady, - 4 łyżki cukru, - sól oraz pieprz. Przygotowanie: Ze sprawionego królika oddzielić udka, schować je do lodówki. Tuszkę zanurzyć w piwie na 24 godziny...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mielone z królika"

  • Królik duszony w winie

    Składniki na 4 porcje: - 1 tuszka z królika, - 3 łyżki oliwy, - zioła prowansalskie, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, szklanka wina, - sól, ziele angielskie, ziarna jałowca, - pół szklanki śmietany, suszone śliwki. Przygotowanie: Sprawioną tuszkę królika natrzeć oliwą, ziołami, czosnkiem, dodać jałowiec i ziele angielskie, posolić. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce...

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na królika"

  • Smaczny pomysł na "Korzenna tuszka z indyka"

  • Sprawdzony przepis na "Tuszka kurczaka pieczona z jabłkami"

Artykuły na temat: tuszka z królika
  • Niebo w gębie

    ...ziemniakami. Przygotowanie: 215 minut Porcja: 510 kalorii Potrawka z królika w piwie Składniki na 6 porcji: 1 tuszka królika, 2 litry piwa, zielona papryka, marchew, cebula, ząbek czosnku, gałązka świeżego(...) Pieczona gęś po niemiecku Składniki na 8 porcji: 1 sprawiona tuszka młodej gęsi, 4 ząbki czosnku, 50 dag jabłek, 25 dag suszonych śliwek bez pestek, najlepiej słodkich - kalifornijskich, 1/2 szklanki...

  • Z królika można przyrządzić nie tylko pasztet. Przekonaj się sam i zobacz kolejną grillową propozycję Pascala, niecodzienną ale wartą wypróbowania. Do przygotowania szaszłyków z królika potrzebne będą: - comber z królika (comber to najdelikatniejsza część tuszy z królika) - pomidory koktajlowe - szparagi - liście sałaty Marynata: - posiekana szałwia - czosnek - oliwa - sok z cytryny - skórka z cytryny

  • Dieta dla psa i kota. Czym najlepiej karmić?

    Jak powinna wyglądać zdrowa dieta twojego czworonoga? Czy koty i psy powinny jeść surowe mięso? Jaki wpływ na zdrowie twojego pupila może mieć niezdrowa dieta? Na te i inne pytania odpowie mgr Agnieszka Cholewiak-Góralczyk z Fundacji Barfne Korepetycje.

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Licz z nami kalorie

    ...- 321 kcal; pieczeń wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal Drób i podroby(...); tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal Bez tego nie masz szans...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu...

  • Policz swoje kalorie

    ...wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal; Drób i podroby Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Pyszne mięso na słodko

    Królik w czekoladzie Składniki na 4 porcje: 4 porcje królika (wcześniej mrożone), kości od combra, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, po 5 dag marchewki oraz selera, 2 czerwone papryczki chili, 6 łyżek(...) i wywarem mięsnym. Duś jeszcze 90 min. 4. Na pozostałym oleju usmaż królika oprószonego solą i pieprzem. Dodaj pokrojone szalotki, smaż razem jeszcze 10 min. 5. Duszone w winie warzywa przecedź. Wywar...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!