• Informacje na temat:

    tuńczyk z czerwoną fasolą

Przepisy na temat: tuńczyk z czerwoną fasolą
Artykuły na temat: tuńczyk z czerwoną fasolą
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Dieta łagodząca objawy Hashimoto

    Korzystne składniki odżywcze Witamina D3 Tak działa: Zmniejsza ryzyko wystąpienia Hashimoto i innych schorzeń tarczycy. Źródła: łosoś, tuńczyk, mleko, jaja i... spacery (słońce wytwarza(...) poziomie (niedobór jodu wywołuje wzrost stężenia hormonu i powiększenie gruczołu tarczowego). Źródła: owoce morza, sól kuchenna, dorsz, mintaj, makrela, sardynki, tuńczyk, groch, szpinak. Zalecana...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Jak jeść, by dożyć stu lat

    ...tuńczyka), tofu, mleko sojowe nabiał: sery kozie i owcze oleje, np. oliwa napoje: kawa, zielona herbata, czerwone wino, woda przyprawy: czosnek, miód, zioła śródziemnomorskie, ostropest...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Coś na ząb: Witaminy i minerały

    ...sery, jaja, sardynki, dorsz, tuńczyk. Witamina C Jest niezbędna dla dobrej kondycji tkanek przyzębia, chroni je przed stanami zapalnymi oraz krwawieniem. Skarbnicą witaminy C są owoce dzikiej...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Dieta bez glutenu

    ...z wędliną i warzywami. Popij jogurtem. Czas: 3 minuty, cena: 18 zł. Sałatka z tuńczykiem Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1/2 zielonego ogórka, 1/2 awokado, 5 pomidorków koktajlowych, 1/2 torebki ryżu. Ugotuj ryż i wymieszaj z tuńczykiem i warzywami. Czas: 15 minut, cena: 8,50 zł. Sałatka grecka Składniki: 1/2 ogórka, 1/2 pomidora, 10 liści sałaty lodowej, 1/3 cebuli...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...