• Informacje na temat:

    tunczyk w chlebie

Przepisy na temat: tunczyk w chlebie
  • Kanapka z tuńczykiem

    W sam raz na śniadanie!

  • Wypróbowany przepis na "Żurek w chlebie"

  • Nowa piramida żywieniowa: tłuszcz na tak… ten z ryb!

    Nowa piramida żywieniowa, w przeciwieństwie do poprzedniej, stawia na dobrej jakości tłuszcze, przede wszystkim te pochodzące z ryb. Nienasycone kwasy tłuszczowe odgrywają dużą rolę w dbaniu o nasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Na to drugie wpływa też smak ryb, które w wyjątkowych kompozycjach dostarczają niezwykłych kulinarnych doznań. Zobacz, dlaczego warto po nie sięgać.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz w chlebie"

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami, przenieśmy się na chwilę na Wigilię do Italii.

  • Wypróbowany przepis na "Ryba w chlebie"

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Sprawdzony przepis na "Barszcz w chlebie"

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Żurek w chlebie"

Artykuły na temat: tunczyk w chlebie
  • Wczoraj na naszym wloskim stole / nasladujac Stefane/ na kolacje:swiezy tunczyk panierowany w grysiku kukurydzianym a pozniej zatopiony w klasycznym sosie...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Tunczyk z waszej kuchennej szafki na obiad, kolacje, przyjecie i do tarty

    Nie jestem fanka tunczyka ale od czasu do czasu lubie go zjesc. Na dzisiejsza kolacje przyrzadzilam tunczyka z warzywami, ktory nadaje sie wlasciwie na...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Dieta Konrada Gacy

    Konrad Gaca, prezes Stowarzyszenia Walki z Otyłością i specjalista żywieniowy uważa, że kluczem do schudnięcia jest zamienne stosowanie diety katogenicznej (niskowęglowodanowej) i białkowo- -węglowodanowej, podczas których należy zwiększyć wysiłek fizyczny.

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    ​Sięgaj po produkty bogate w witaminę C, która uczestniczy w produkcji kolagenu (dzięki niemu skóra jest elastyczna i się regeneruje) oraz uszczelnia naczynia krwionośne, chroniąc rany przed infekcjami. Znajdziesz ją m.in. w kiwi, cytrusach, jabłkach, truskawkach, papryce, aronii. Jedz także produkty mleczne: mleko, kefiry, jogurty, twarogi i jaja - zawarta w nich lizyna przyspiesza gojenie. Dostarczaj witamin z grupy B i kwasów omega-3 - jedz grube kasze, orzechy, pełnoziarniste pieczywo.

  • Jaki produkt bywa najczęściej umieszczany na czele listy zakazanych przez osoby, które próbują zrzucić kilka kilogramów? Oczywiście pieczywo. Jednak pojawiła się jego nowa odmiana, która zdaniem naukowców, może zupełnie zmienić nasze nawyki żywieniowe. Fot. 123RF Przechodząc na dietę, najczęściej zaczynamy odmawiać sobie słodyczy oraz różnego rodzaju niezdrowych przekąsek. Kolejnym krokiem bywa także ograniczenie spożycia białego pieczywa, a nawet jego całkowite wyeliminowanie z diety....