• Informacje na temat:

    tuńczyk kapusta

Przepisy na temat: tuńczyk kapusta
  • Składniki : pół główki kapusty pekińskiej, ogórek świeży, papryka czerwona, puszka tuńczyka, majonez, sól, pieprz.

  • Tuńczyk wędzony na ziomno

  • Składniki: nieduża kapusta pekińska, puszka tuńczyka, puszka kukurydzy,świeży ogórek, pomidor, jogurt naturalny, sól, pieprz.

  • Doskonałe i lekkie danie.

  • Składniki: torebka ryżu, puszka tuńczyka, kto nie liczy kalorii - w oleju (z powodzeniem może być rozdrobniony), puszka kukurydzy, kilka liści kapusty pekińskiej, sól, pieprz, curry.

  • Jest to świetna i bardzo sycąca sałatka.Idealna do biura,szkoły czy na spotkanie z przyjaciółmi.

  • Sushitilla w formie hand roll

    Sposób przygotowania Tuńczyka lekko podsmażamy (na tyle, aby pozostawić w środku pas surowej ryby). Obtaczamy w sezamie i kroimy na plasterki. Na tortilli układamy poszatkowaną kapustę, pokrojone awokado, kukurydzę i tuńczyka. Posypujemy szczypiorkiem. Całość skrapiamy limonką i zawijamy.  Smacznego!

  • Pożywne śniadanko :D

  • Wigilia po włosku

    ..., a także czerwona papryka faszerowana pastą z tuńczyka. Jako pierwsze danie króluje z kolei flagowy przysmak Włoch, czyli makaron. Podaje się go z rybami, frutti di mare, z sosem pomidorowo – tuńczykowym...

  • szybkie do zrobienia dla nagłych gości:)

Artykuły na temat: tuńczyk kapusta
  • Tarta z tuńczykiem i koprem włoskim

    ...i wykładamy na blachę do tarty. Widelcem robimy dziurki na całej powierzchni. Zapiekamy 4-6 minut w 180ºC. 4. Tuńczyka osączamy z nadmiaru oliwy. Mieszamy z połową uduszonego kopru włoskiego, doprawiamy...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Wczoraj na naszym wloskim stole / nasladujac Stefane/ na kolacje:swiezy tunczyk panierowany w grysiku kukurydzianym a pozniej zatopiony w klasycznym sosie...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Dieta na przewlekły stan zapalny

    ...​Chroniczne zapalenie wyciszysz dietą, wykorzystującą produkty o silnych właściwościach przeciwutleniających. Są to m.in. grzyby, warzywa liściaste, brokuły, kapusta, marchew, cebula. Jedz owoce o ciemnych kolorach - maliny, jeżyny, jagody, aronię, borówki.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Wg autorki (nie mnie!) HISZPAŃSKA. Na porcję, która nawet Pasqoodnikowi zastąpiła obiad potrzebne były: - poszatkowana kapusta pekińska - rozdrobiony...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Coś na ząb: Witaminy i minerały

    ..., maślance. Bogate w wapń są: łosoś, sardynki, strączkowe, kapusta, brokuły, nać pietruszki, migdały, orzechy laskowe, figi, słonecznik, sezam, pomarańcze. Fosfor Konieczny do mineralizacji zębów(...) sery, jaja, sardynki, dorsz, tuńczyk. Witamina C Jest niezbędna dla dobrej kondycji tkanek przyzębia, chroni je przed stanami zapalnymi oraz krwawieniem. Skarbnicą witaminy C są owoce dzikiej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....