• Informacje na temat:

    tuńczyk bez majonez

Przepisy na temat: tuńczyk bez majonez
  • ...3 kiszone ogórki, 25 dag żółtego sera, puszka tuńczyka w oleju, cebula, 3 ziemniaki, majonez...

  • Idealnie kremowy majonez bez jajek

  • ...30 dkg sera białego; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym; 2 średnie papryki czerwone; 3-4 ogórki konserwowe; 1 średnia cebula; 2 małe ząbki czosnku; majonez; sól, pieprz.

  • Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz(...) ●koperek Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz. Część (6) przekrój wzdłuż na pół, a części (8) odkrój czubki. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj z majonezem. Pokrój łososia na...

  • Smaczny pomysł na "Tuńczyk w cytrynach"

  • podam przepis na podstawowy majonez, dodając do niego chrzan lub czosnek uzyskamy odmiany smakowe

  • Nie będę Was pouczać, że ryby trzeba jeść kilka razy w tygodniu, bo na pewno sami to wiecie. Nawet ich amatorom nudzi się w końcu ta sama forma i sposób podania. Moja dzisiejsza propozycja powstała w okolicznościach przeglądu szafki i konserw: znalazł się tuńczyk, dodałam 3 inne składniki i wyszła sałatka do chleba. Jeśli dorzucić do niej 1 woreczek ugotowanego ryżu, można ją jeść bez pieczywa. Do podania wykorzystałam puszki, w których tuńczyk był przechowywany. Moim zdaniem wyszło trochę...

  • Jest to świetna i bardzo sycąca sałatka.Idealna do biura,szkoły czy na spotkanie z przyjaciółmi.

  • Pożywne śniadanko :D

Artykuły na temat: tuńczyk bez majonez
  • Dieta bez glutenu

    ...naturalnie bezglutenowe (ryż, gryka, proso, komosa ryżowa, kukurydza, ziemniaki, soja, soczewica, fasola, mięso, ryby, jaja, warzywa, owoce, orzechy) oraz na takie, które uznaje się za bezglutenowe(...)? Pieczywa, ciast, kaszy manny, makaronów, piwa, produktów instant (np. kisiel, budyń, sosy, kostki rosołowe), płatków kukurydzianych, niektórych jogurtów, majonezu i wędlin.  Jajecznica Składniki...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Wielkanocne przysmaki

    Nawet roczny brzdąc może cieszyć się rodzinną atmosferą przy świątecznym stole. Wśród tradycyjnych dań znajdą się takie, którymi można malca poczęstować bez obaw.

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    ...w czystej postaci! Zioła , świeże, albo suszone, zawierają przeciwutleniacze i nadają potrawom cudownych aromatów i smaków. Ciężko sobie wyobrazić dobrą kuchnię bez ziół. Ryby i owoce morza warto jeść choćby dwa razy w tygodniu. Szczególnie polecane, ze względu na dużą zawartość dobroczynnych kwasów omega-3, są łososie, anchois, śledzie, tuńczyk i sardynki. Jeżeli wybieramy ryby w puszce...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Przedwiosenna uczta z Nigellą

    ...na wrapy z tuńczyka: pół łyżki pasty wasabi łyżka majonezu 1-2 krople oleju sezamowego 1 placek tortilli ćwierć (około 110g) pokrojonego w paski ogórka, bez pestek 85 g tuńczyka pokrojonego(...) lodowej 1 placek tortilli   Opis przygotowania Wrapy z tuńczyka Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placek tortilli z jednej strony...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...