• Informacje na temat:

    tradycyjny sernik z orzechami włoskimi

Przepisy na temat: tradycyjny sernik z orzechami włoskimi
  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    ...i witaminy. Tradycyjne przepisy z odrobiną nowoczesności? Spróbuj koniecznie naszego wege sernika, czekoladowego musu i idealnego ciasta marchewkowego. Gwarantujemy, że będzie przepysznie i… słodko!

  • Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do aromatycznej kawy.

  • Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie. Mięciutki, puszysty. Nic dodać, nic ująć.

  • Sernik idealny, mocno wilgotny, puszysty, aksamitny, bez zbędnych dodatków.

  • Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.

  • Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Połączenie makaronu z orzechami sprawdziło się. Następnym razem użyję innych orzechów, celem wypróbowania.

  • Szarlotka z orzechami włoskimi wygląda może niepozornie, ale jest przepyszna. Kruche, maślane ciasto, a w środku warstwa orzechów włoskich oraz duszonych jabłek z dodatkiem rumu i rodzynek. Mięciutkie, pachnące, bardzo dobre. Naprawdę polecam!

  • Najbardziej czekoladowe z ciast! Tym razem w orzechowej odsłonie.

Artykuły na temat: tradycyjny sernik z orzechami włoskimi
  • Serniczki podwójnie czekoladowe

    Na początku samodzielnego wypiekania bardzo bałam się serników. Z domu wyniosłam, że to ciasto wyjątkowe, wymagające długich przygotowań i celebrowania poszczególnych etapów jego powstawania.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    ..., sokiem z cytryny, czosnkiem i orzechami. Mielimy na gładkie pesto. Każdy plasterek szynki smarujemy masą, kładziemy na tym po kawałku suszonego pomidorka i sera welskiego. Zwijamy roladkę - powinna się sama skleić, ale dla pewności można ją przekłuć wykałaczką. Propozycja dobra na aperitif. Na następnej stronie znajdziesz przepis na sernik krakowski >> Sernik krakowski 8-10 porcji dla...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Smacznych świąt

    .... Przygotowanie: 90 minut Puszysty sernik Składniki na 14 porcji: spód z biszkoptów, herbatników lub kruchego ciasta, 1 i 1/2 kg sera trzykrotnie mielonego, 35 dag cukru, 12 jajek, budyń śmietankowy(...) i ponownie odrobiną sosu. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być makaron. Polej go resztą sosu i posyp siekanymi orzechami. 3. Wstaw na 30-40 min do piekarnika...

  • Nietypowy przepis na sernik: Migdałowy spód, konfitura z kumkwatów i karmelizowane gruszki. To świąteczna propozycja Grzegorza. Migdałowy spód140 g migdałów 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej25 g zimnego masła3 łyżki mąki pszennej1 jajko Masa serowa600 g półtłustego twarogu250 ml crème fraîche4 duże jajka¾ szklanki drobnego cukru do wypieków3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka miodu gryczanego2 łyżeczki startego, świeżego imbiru1 laska waniliimielony kardamon (lub utarty w moździerzu)...

  • Wesele bez mięsa?

    ...tradycyjnych odpowiedników, co jest miłym zaskoczeniem. Najważniejsze jest wyeliminowanie produktów niedopuszczalnych w weganizmie i zastąpienie ich roślinnymi odpowiednikami. Przykładowo, jajka możemy(...) albo daktylami. Te ostatnie często są używane, po zmiksowaniu z orzechami, pestkami słonecznika i wioskami kokosa, jako spody do tart. Do najczęściej przygotowywanych słodkości należą rozmaite tarty...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...