• Informacje na temat:

    tradycyjne wz

Przepisy na temat: tradycyjne wz
  • Przepis na tradycyjne świąteczne ciasto

    Makowiec czy sernik? Jakie ciasto tradycyjnie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia? Które z nich zagości na Waszym stole? Jeśli wciąż nie możecie się zdecydować, najlepszym rozwiązaniem będzie połączenie tych przysmaków w jeden pyszny seromak.

  • Szybkie i niedrogie ciasto, które smakuje całej rodzinie. W dodatku bardzo proste do wykonania.

  • Na święta - tradycyjne ciasto podane inaczej

    Tradycyjne ciasto na święta można podać inaczej niż krojąc je jak chleb - Rozdzielić na elementy, zrobić osobno mus, dodać kruchy spód, wzbogacić piękną dekoracją - mówi mistrz cukiernictwa Michał Iwaniuk. Laikom radzi sięgnąć po sprawdzony przepis babci.

  • Pyszne czekoladowe ciasto, przekładane delikatnym, aksamitnym kremem, polane delikatną czekoladą. Wprost rozpływa się w ustach.

  • Sorbety orzeźwiającą alternatywą dla tradycyjnych lodów

    ...zamrożenia, sorbety to doskonale orzeźwiające desery, które mogą być alternatywą dla tradycyjnych lodów. Nie tylko lody Sorbety, oprócz tradycyjnej formuły lodów na gałki lub w pudełkach można(...) i smaczny deser jest zdecydowanie mniej kaloryczny niż tradycyjne lody. Właśnie dlatego może być z powodzeniem serwowany osobom, które dbają o swoje samopoczucie i ilość spożywanych węglowodanów...

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    Co region to...inny smak!

  • Dziś wuzetkę można kupić niemal w każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet. Najczęściej jednak spotkać ją możemy w klasycznym wydaniu – czyli czekoladowy biszkopt, posmarowany warstwą marmolady i przełożony bitą śmietaną, z wierzchu polany czekoladą i ozdobiony kleksem bitej śmietanki.

  • Tradycyjne pierogi z kapustą

    Najlepiej smakują w Święta.

  • Pyszne i lekkie ciacho- domowe idealne na spotkania z rodzinka i przyjaciółmi przy kawce:-)

Artykuły na temat: tradycyjne wz
  • Tradycyjna napoleonka

    Tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch płatków ciasta przełożonego masą budyniową.

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...

  • Tradycyjne roladki

    1. Paprykę i korniszony osączamy z zalewy. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na sześć plastrów i dosyć cienko rozbijamy. Każdy oprószamy...

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Tradycyjnie

    Choć w tym roku na śniadaniu wielkanocnym było nas tylko troje (dziewczyny spędzają Wielkanoc na Śląsku) na stole znalazły się wszystkie tradycyjne potrawy:...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Tradycyjne niemieckie lebkuchen

    Przygotowanie: Mąkę, migdały, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszaj w misce. W garnuszku rozpuść masło i miód. Lekko przestudź i wlej do suchych...

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji, aż 400 kompletnych przepisów na przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne. Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne...

Zdjęcia na temat: tradycyjne wz
Wideo na temat: tradycyjne wz