• Informacje na temat:

    tradycyjna sałatka jarzynowa z porem

Przepisy na temat: tradycyjna sałatka jarzynowa z porem
  • Tradycyjnej sałatki jarzynowej chyba nie trzeba zachwalać :)

  • Sałatka ta gości na naszych stołach najczęściej 2 razy do roku na święta ale ja nie ukrywam, że u mnie w domu robi się ją troszkę częściej. Wszyscy ją uwielbią i bardzo szybko znika z miski. Zapraszam po przepis.

  • Tradycyjna sałatka najlepsza:)

  • Pyszna sałatka, która świetnie pasuje na wielkanocny stół, ale nie tylko! Łatwa w przygotowaniu i zawsze się udaje ;)

  • sałatka jarzynowa, warzywna, tradycyjna takimi nazwami się spotkałam i chyba każdy ją zna a wersji sałatki jest mnóstwo; co dom to przepis. Dziś dodaję taką jak robi najczęściej moja mama

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa

  • Sekretem mojej sałatki są warzywa gotowane w rosole, prócz majonezu do sałatki dodaję również śmietanę i musztardę. Moja sałatka jest w wersji bez jajka i grzybków, więc dłużej może postać w lodówce (choć powiem szczerze, że jest tak dobra, że mimo najszczerszych chęci znika błyskawicznie). W związku z powyższym zawsze robię większą ilość ;)

  • Sałatka jarzynowa to tradycyjna polska potrawa, której nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jeśli jarzyny gotujemy w rosole jest znacznie smaczniejsza.

  • Tradycyjna sałatka, która zawsze smakuje.

  • Pyszna sałatka jarzynowa z młodych warzyw

Artykuły na temat: tradycyjna sałatka jarzynowa z porem
  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...w wielkanocnych sałatkach. Bez niego nie obędzie się klasyczna jarzynowa oraz większość wiosennych surówek. Jajko śmiało mieszajmy z brokułem, porem, ziemniakami, a nawet z… ananasem. Tradycja czy...

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • Pogromcy cholesterolu

    Sprawdź, jakimi dobroczynnymi produktami warto wzbogacić tradycyjny, wielkanocny poczęstunek. Bardzo zyska na tym twoje serce!

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • .... Przekonałyście mnie... A że jestem po trosze i leniuszkiem i pracusiem, to na pewno będzie: - tradycyjna sałatka jarzynowa (zwana u nas w domu tez ziemniaczaną - bo w czasach kryzysu mama dodawała niesamowite ilosci ziemniaków) - sałatka z porów (por, ser żółty, kukurydza, ananas i majonez - BABUNI) - sałatka z tuńczyka (bo Ada lubi) - na obiad swiąteczny pieczony schab ze śliwkami - żurek lub bialy...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...