• Informacje na temat:

    tost z pieczarkami

Przepisy na temat: tost z pieczarkami
  • Tosty pieczarkowe

    Pasuje do nich surówka z porów.

  • Pizza w szybkiej wersji:) Smaczna tania i prosta:)

  • Tosty gajowego z grzybami i tymiankiem

    Składniki: - 20dag pieczarek, - 2 łyżki masła, - sól, pieprz, tymianek, - pieczywo tostowe, - serki Hochland Przygotowanie: 1. Oczyść 20 dag pieczarek. Pokrój w cieniutkie plasterki, przysmaż na złoto na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonym tymiankiem. 2. Na każdej z czterech kromek pieczywa tostowego ułóż po dwa plasterki serka Hochland Tost...

  • szybkie do zrobienia, stworzone dla miłośników serów

  • Sznycle w skorupce

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, osusz. Sznycle smaż na 1 łyżce oleju przez 10 minut, często obracając. Pod koniec smażenia posyp solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyść. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Grzyby potnij na kawałeczki.  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Przypraw.  3. Pszenne tosty...

  • Jest sobota, więc mamy trochę więcej czasu niż zwykle na dobre śniadanko. Dobre i pożywne. Trochę tych kalorii to to ma. Ale smaczek - bezcenny! ;-) Został jeszcze kawałek sera koziego z truflami przywieziony z Chorwacji, więc będzie wersja "de lux".

  • Klopsy pieczarkowe z żółtym serem

    Sposób przygotowania 1. Tosty pokrój w kosteczkę. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby. Zdejmij je. Na tym samym tłuszczu zrumień pieczywo. Grzanki wymieszaj z pieczarkami. Ser grubo zetrzyj.  2. Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Mięso wymieszaj z jajkiem i 2 łyżkami tartej bułki. Cebulę obierz, zetrzyj, dodaj do mięsnej masy. Wrzuć koperek. Dodaj...

  • Smaczny pomysł na "Tost z wątróbką i śliwkami"

  • Pieczeń rzymska

    Składniki: 80 dag mielonego mięsa drobiowego 2 tosty 1 ząbek czosnku 15 dag startego żółtego sera 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 jajko 30 dag pieczarek 1 mała cebulka 1 łyżeczka masła(...) razem kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobno pokrój. 2. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj starty ser...

  • Gdy zabraknie Ci pomysłu na śniadanie

Artykuły na temat: tost z pieczarkami
  • Tosty i tościki

    Tosty po włosku z mozzarellą i szynką Składniki na dwie porcje: 4 kromki czerstwego chleba, 100 g sera mozzarella, 4 plastry szynki (najlepiej parmeńskiej), sól,  pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek(...) się roztopi. Przed podaniem skrop octem balsamicznym. Tosty gajowego z grzybami i tymiankiem Składniki: 20 dag pieczarek (lub duszonych grzybów leśnych), 2 łyżki masła, sól, pieprz, tymianek...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Angielskie śniadanie

    Sadzone jajko, fasola w pomidorach, plastry boczku i tosty - tak dzień witają wyspiarze.

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • Grzybobranie w krążkach

    Hochland Grzybobranie w krążkach - limitowana edycja prawdziwie grzybowych smaków! Serki doskonale wpisują się w jesienny sezon - to mix trzech pysznych wariantów smakowych: z borowikami, z kurkami, z pieczarkami.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Grzanki z zielonym masłem

    ...każdego tosta kłaść odrobinę masy pieczarkowo-kiełbasianej. Na wierzchu ułożyć paski żółtego sera. Grzanki zapiekać około 10 minut.

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • Kremowe sery Hochland

    ...posmarować świeże pieczywo pysznym, kremowym serkiem, albo zrobić sobie danie na ciepło: tosty, zupę krem lub sos do makaronu czy zapiekanki. Mając przy tym pewność, że to, co jemy, jest nie tylko pyszne, ale...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...