• Informacje na temat:

    tortille z mięsem mielonym i fasolą

Przepisy na temat: tortille z mięsem mielonym i fasolą
  • Teriyaki burrito z mieloną wołowiną

    .... Tortille podgrzewamy przez kilkanaście sekund w mikrofali. Na tortillę wykładamy umytą sałatę i farsz. Zawijamy. 

  • Tortille to klasyczne przekąski pochodzące z kuchni meksykańskiej.Tortilla to nic innego jak placek z mąki kukurydzianej lub pszennej i jest niezwykle prosty do przyrządzenia a zarazem to bardzo wdzięczny temat, gdyż daje mnóstwo możliwości do żąglowania składnikami i smakami. Doskonała pomysł na kolację lub przekąskę w trakcie oglądania meczu..

  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Sposób przygotowania Do formy na babkę lub specjalnej formy do tortilli wkładamy tortille od dan cake, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, pilnując by placki nie przypiekły się zbyt mocno. Gotowe tortille wyjmujemy z forem i czekamy aż ostygną. Sałatę szarpiemy na mniejsze kawałki i wykładamy na spód tortilli. Na dobrze rozgrzanym oleju krótko podsmażamy mięso...

  • syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!!

  • Zapiekanki na nowo!

    Łatwe do przyrządzenia, w sam raz na zimę. Znane niemal we wszystkich kuchniach świata. A my mamy na nie całkiem nowe pomysły!

  • Wypróbowany przepis na "Tortilla z mielonym mięsem"

  • ..., przecier pomidorowy, pikantny ketchup i pikantny sok pomidorowy. Warzywa z mięsem dusimy, aż do odparowania wody. W trakcie duszenia doprawiamy do smaku przyprawami i podajemy z ryżem lub plackami...

  • Wypróbowany przepis na "Tortilla z mięsem mielonym"

  • ciekawy smak i szybkosc zrobienia

  • Smaczny pomysł na "Tortilla z fasolą"

Artykuły na temat: tortille z mięsem mielonym i fasolą
  • Tortille z mięsem mielonym

    ...patelni po kilka sekund z każdej strony. Posmaruj masą mięsną, zwiń w kornet. Tortille podawaj na sałacie.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Gulasz meksykański

    Kilka składników, jedno naczynie i obiad gotowy. Pyszny, treściwy oraz łatwy w przygotowaniu.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Chili con carne z papryką i kolendrą

    ..., tortille lub ryż. Zobacz również:

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kuchnia hiszpańska

    Uwodzi bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Skorzystaj z naszych propozycji i skosztuj hiszpańskich dań.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...buraki pokrój w cieniutkie plastry. Skrop oliwą, oprósz solą i mielonym imbirem. Piecz 15 minut (obróć na drugą stronę) w temp. 180 st. C. Mus owsiano-owocowy: 3 łyżki płatków owsianych zmiksuj(...): 2 naleśniki z mięsem, sosem pomidorowym, salsą z papryki, awokado i szczypiorku. Uważaj na biały cukier! Pociesza tylko na chwilę ★ SŁODYCZE - TEN SPOSÓB MA KRÓTKIE NOGI Mówimy: "Zaraz usnę...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...