• Informacje na temat:

    tortilla z parówką

Przepisy na temat: tortilla z parówką
  • Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę

  • Na prawdę szybka wersja popularnej tortilli. O wiele zdrowsza od tej kupowanej w przydrożnym barze ;)

  • Kolorowa tortilla.

  • Tortilla to kalejdoskop smaków. Przedstawiam swój.

  • tym razem poszłam na łatwiznę i zrobiłam z gotowych placków :)

  • Danie warzywno- mięsne

  • Poprostu pychotka...

  • Hiszpańska tortilla ziemniaczana

  • Jest to hiszpańska klasyczna przekąska, a także główne danie na piknik. Przyrządza się ją przede wszystkim z ziemniaków, cebuli i jajek. Ja jednak wolę dorzucić do niej jeszcze kilka składników :). Do tej kombinacji podczas mieszania, można dorzucić sera feta w kostkach – pycha.

  • jest niezwykle łatwe w przygotowaniu nie wymaga pracochłonności , syte, piesci wszystkie kubki smakowe!!:) przepis sprawdzony polecam go wszystkim znajomym kazdy jest zachwycony:)

Artykuły na temat: tortilla z parówką
  • Będziesz potrzebować: parówkę, ketchup lub konfiturę z żurawin, tortillę (meksykański placek) lub kawałek naleśnika.

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Piknikowy poradnik, czyli jakie produkty zabrać ze sobą w plener

    Słońce, świeże powietrze, zielony park lub kwiecista łąka i błogi spokój – czego chcieć więcej? Kosza z jedzeniem! Wiosenne i letnie miesiące to idealny czas na piknik. Zobacz, jak go zorganizować i co zabrać ze sobą na posiłek pod chmurką.

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Impreza w plenerze: Gdzie i jak ją zorganizować?

    Słoneczna pogoda, długie i ciepłe wieczory, letnia atmosfera zabawy i relaksu – to wszystko sprawia, że imprezować chce się od rana do nocy. Ale kto by siedział w klubie czy w domu, skoro można zorganizować miłe spotkanie towarzyskie na przysłowiowej „zielonej trawce”?

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    .... Wegetariańska tortilla Na placki: 300 g mąki pszennej, ok. 150 ml ciepłej wody, 2 łyżki oleju, mąka do oprószenia stolnicy, szczypta soli. Na farsz: 4 łyżki serka naturalnego lub smakowego (np. z czosnkiem...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy.   Drewno decyduje o smaku! Barbecue to...

  • Dania ubogie w kalorie

    ...plasterki. Nabić na wykałaczki na przemian z listkami natki. Zupę doprawić. Rozlać do dużych filiżanek. Na każdej położyć "szaszłyk". Tortilla z łososiem i papryką Składniki na 1 porcję: 2 dag rukoli, 1 łyżka naturalnego jogurtu, 1 łyżka startego chrzanu (ze słoiczka), 1 tortilla (pszenny placek o średnicy ok. 20 cm), 6 plasterków polędwicy łosiowej, 1/4 czerwonej papryki, 2 łyżki kukurydzy...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej do Polski Do...