• Informacje na temat:

    tortilla z fasolą

Przepisy na temat: tortilla z fasolą
  • Tortille

    Danie dla miłośników kuchni meksykańskiej

  • Smaczny pomysł na "Tortilla z fasolą"

  • Meksykańska tortilla z cukinią i serem

    Sposób przygotowania 1. Cukinię pokrój w kostkę (nie obieraj jej), przełóż do miski, posól i wymieszaj. Zostaw na 10 minut, po czym odciśnij wodę.  2. Posiekaj dymki i szczypior. Papryczki jalapeno rozkrój wzdłuż, usuń nasiona, po czym pokrój drobno miąższ.  3. Wymieszaj cukinię z dymkami, papryczkami, czarną fasolą i kukurydzą. Przypraw mielonym chilli. Na koniec dodaj starty ser i wymieszaj...

  • Kolorowa tortilla.

  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Będzie idealna na karnawałowy wieczór z przyjaciółmi!

  • syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!!

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    Dynia doskonale pasuje do kuchni meksykańskiej - zapewnia jedna z najsłynniejszych na świecie blogerka kulinarna Deb Perelman, autorka książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!". Sprawdź jej przepis!

  • Wypróbowany przepis na "Tortilla"

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    Danie to nosi w Meksyku nazwę fajitas i jest podawane obowiązkowo z gotowaną fasolą i różnymi ostrymi sosami oraz pieczonymi warzywami.

  • Tortilla to kalejdoskop smaków. Przedstawiam swój.

Artykuły na temat: tortilla z fasolą
  • Tortilla z hummusem

    Danie posypmy cebulą pieczoną.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Tortilla z grilla

    Przygotowanie: Boczek pokrój w grubsze plastry i zrumień na grillu. Tortille posmaruj kozim serem i ułóż na nim kawałki boczku i krążki cebuli. Następnie...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Tortilla po diabelsku

    Meksykańska tortilla to po prostu placek z mąki i wody, ale za to nadzienie może zaspokoić najbardziej wyszukany gust. Dzisiaj nasz ekspert proponuje wersję dania, które można podać na przekąskę, a w podwójnej porcji na szybki obiad.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Tortille z mięsem mielonym

    Na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone, posól i smaż 3-4 minuty mieszając. Następnie dołóż koncentrat pomidorowy, osączoną fasolę i kukurydzę. Podgrzewaj jeszcze 6-8 minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolej 1/2 szklanki gorącej wody. Na koniec bezpośrednio do masy mięsnej wciśnij czosnek. Masę przypraw na ostro solą, pieprzem, mieloną chili i cukrem. Placki tortilla podgrzej na...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Chili con carne inaczej

    Chili con carne to tradycyjna amerykańska potrawa. Serwuje się ją na obiad lub kolację z plackami tortilli albo ryżem.

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

Wideo na temat: tortilla z fasolą
  • Zmysłowe smaki: Pastel Azteca

    Pochodząca z kuchni meksykańskiej Pastel Azteca to rodzaj zapiekanki. Między płatami tortilli kryją się kolejne warstwy aromatycznego nadzienia, na które składają się: pomidorowy sos z dodatkiem czerwonej fasoli, mus z awokado, mozzarella, grillowany kurczak... To pyszne danie o wyrazistym smaku nikogo nie pozostawi obojętnym - i będzie świetną alternatywą dla popularnych naleśników meksykańskich lub chili con carne, które chyba nam już nieco spowszedniały... Koniecznie wypróbujcie nasz...

  • Zmysłowe smaki: Pastel Azteca

    Pochodząca z kuchni meksykańskiej Pastel Azteca to rodzaj zapiekanki. Między płatami tortilli kryją się kolejne warstwy aromatycznego nadzienia, na które składają się: pomidorowy sos z dodatkiem czerwonej fasoli, mus z awokado, mozzarella, grillowany kurczak... To pyszne danie o wyrazistym smaku nikogo nie pozostawi obojętnym - i będzie świetną alternatywą dla popularnych naleśników meksykańskich lub chili con carne, które chyba nam już nieco spowszedniały... Koniecznie wypróbujcie nasz przepis!