• Informacje na temat:

    tortilla z farszem zapiekana

Przepisy na temat: tortilla z farszem zapiekana
  • Tortille

    Danie dla miłośników kuchni meksykańskiej

  • lekka przystawka na gorąco lub na zimno, zachwyci gości

  • Łosoś na dwa pyszne sposoby

    Roladka Składniki: 4 tortille pszenne serek śmietankowy ze szczypiorkiem 30 dag łososia wędzonego sok z cytryny koperek liście sałaty sól pieprz Przygotowanie: 1. Łososia posiekaj, skrop sokiem z cytryny. Serek wymieszaj z połową koperku, solą i pieprzem. 2. Na tortillach rozsmaruj serek, ułóż liście sałaty i łososia. Tortille dość ciasno zwiń, odkrój końcówki...

  • Wypróbowany przepis na "Tortilla zapiekana"

  • Małe co nieco!

    Na słono. Przekąski, które przyrządzisz w ekspresowym tempie. Zrobią wrażenie na domowej imprezie, bo są pyszne i wyjątkowo efektowne!

  • Kolorowa tortilla.

  • Polecam tak przygotowaną tortillę,bardzo smaczna:)

  • To takie szybkie danie przypominające gołąbki.

  • Danie warzywno- mięsne

  • Poprostu pychotka...

Artykuły na temat: tortilla z farszem zapiekana
  • Szarym dniom na przekór

    .... Zapiekana papryka z sałatką 1. Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Kukurydzę i ananasa odcedzić, owoc pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, posiekać(...) nasienne. Każdą połówkę napełnić przygotowanym farszem, przykryć plastrem żółtego sera, posypać ziarnami marynowanego pieprzu. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać gorącym bulionem. Zapiekać...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Jagoda. Ciasto 250 g mąki pszennej 3/4 szklanki mleka12½ g świeżych drożdży1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru3 łyżki oleju z suszonych pomidorów1 opakowanie suszonego rozmarynukilka łyżeczek mąki pszennej do podsypania ciasta20 g sera gouda Farsz serowy 50 g sera feta50 g mozzarelli80 g sera gouda½ łyżeczki mąki pszennej2 łyżki mleka10-12 suszonych pomidorów z zalewy5 gałązek świeżego rozmarynu Farsz na...

  • Barbara Ritz to pierwsza polska zwyciężczyni programu MasterChef. Ujęła telewidzów swoim sympatycznym uśmiechem i ogromnym talentem kulinarnym. Co myśli o obecnej edycji MasterChefa? fot. Piotr Bolko   Skąd czerpie pani pomysły na przygotowywane potrawy? - Często inspirują mnie zdjęcia, czasami zakupy na targu, a nawet ulotny zapach. Przeważnie pomysł na potrawę kiełkuje w mojej głowie. Czasami trochę dłużej i wtedy nawet nie pozwala mi to zasnąć, a czasami doznaję po prostu olśnienia!...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...