• Informacje na temat:

    tortilla placki

Przepisy na temat: tortilla placki
  • Tortilla

    ...stron. 3. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone paprykę, czosnek, cebulę, podsmaż. Dodaj mięso, dopraw. 4. Smaż 15 minut, dodaj kukurydzę. Farsz zawijaj w placki.

  • Tortilla inna niż klasyczna

  • Tortilla z łososiem

    Sposób przygotowania Kremowy serek doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie smarujemy nim placki tortilli zostawiając wolne tylko brzegi. Na tortilli kładziemy umyte liście sałaty. Z jednej strony układamy pas z łososia i pokrojonej w słupki papryki. Zaczynamy zawijać tortillę od strony, gdzie ułożyliśmy rybę z papryką. Kroimy tortille w krążki o grubości ok 3 cm. 

  • Tortilla to kalejdoskop smaków. Przedstawiam swój.

  • Tortilla z białą quinoą, gaucamole i pikantną salsą

    .... Podgrzewamy od czasu do czasu mieszając. 8. Na drugiej patelni lub w piekarniku podgrzewamy delikatnie placki tortilli. 9. Na każdy placek nakładamy gaucamole, quinoę, salsę, a kolejno warzywa, ser oraz...

  • Kolorowa tortilla.

  • Tortilla z grillowanymi warzywami i cieciorką

    Składniki: 8 łyżek ciecierzycy z puszki (np. marki Jasmeen) 1 łyżka pasty tahina (np. marki Jasmeen) 2 placki tortilli (np. marki Sandra) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula(...) z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, posiekaną pietruszkę, oliwę z oliwek i wodę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Na placki tortilli nakładamy gotowe grillowane warzywa i polewamy...

  • tym razem poszłam na łatwiznę i zrobiłam z gotowych placków :)

  • Tortilla z warzywami i pastą z bakłażana

    Prostym, smacznym i niezwykle szybkim w przygotowaniu daniem jest tortilla - czyli placek z mąki pszennej. Służy, jako podstawa do przyrządzania mięsnych oraz warzywnych dań.

  • Szybki domowy "fast-food"

Artykuły na temat: tortilla placki
  • Tortilla z kurczakiem

    ...oraz cukier. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Mięso usmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Placki tortilli podgrzej krótko z obu stron na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Jeszcze ciepłe placki posmaruj sosem czosnkowym (1-2 łyżki). Ułóż sałatę, ciepłe mięso, paprykę, cebulę, pomidor oraz ogórek. Posmaruj pozostałym sosem. Zwiń i natychmiast podawaj. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Pełnoziarnista tortilla

    ...na drugą stronę i czynność powtórzyć. Placki przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Podawać od razu lub jeść na zimno z dowolnymi dodatkami. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Tortilla z hummusem

    ...z fasoli, wykładamy pomidorki, ogórek, sałatę i zwijamy. Placki spinamy drewnianymi szpatułkami i od razu podajemy.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Grillowana tortilla z kurczakiem

    Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz go przyprawą Knorr, aby nadać mu charakterystyczny smak gyrosa, i skrop 2 łyżkami oliwy. Paprykę umyj, cebulę obierz, oba warzywa pokrój w paski. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej mięso oraz warzywa. Następnie odstaw na 5 minut, by nadzienie ostygło. Po tym czasie wymieszaj farsz z serem. Nadzienie nałóż na placki...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Tortilla z łososiem

    Zdrowa i smaczna przekąska.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

Wideo na temat: tortilla placki
  • Śniadania świata

    Marta Greber na co dzień prowadzi bloga kulinarnego "Co Dziś Zjem Na Śniadanie?". W kuchni "Dzień Dobry TVN" Greber przygotowała swoje propozycje śniadań z różnych stron świata. Blogerka przyrządziła m.in. banany zapiekane w kakaowym cieście z odrobiną cynamonu, ziołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem, placek po niderlandzku czy tortillę de patatas.