• Informacje na temat:

    tortilla ogórkowa

Przepisy na temat: tortilla ogórkowa
  • Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dni

    Wypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. Sycąca bruschetta, tosty z ogórkową pastą, a może pożywne wrapy? Odpowiednio skomponowane letnie menu to klucz do świetnego samopoczucia i promiennego wyglądu podczas wakacji.

  • Nie ma to jak pyszny smak zupy ogórkowej która przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Mniam :-)

  • Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)

  • Tradycyjna zupa

  • Pyszna i szybka przekąska :)

  • Kolorowa tortilla.

  • Tortilla inna niż klasyczna

  • Tortilla to kalejdoskop smaków. Przedstawiam swój.

  • Danie warzywno- mięsne

  • tym razem poszłam na łatwiznę i zrobiłam z gotowych placków :)

Artykuły na temat: tortilla ogórkowa
  • Planujesz piknik i nie wiesz, jakie przekąski zabrać ze sobą w plener? Żaden problem! Wykorzystaj pomysły naszych użytkowników, a zyskasz pewność, że zaserwujesz bliskim smaczny i niebanalny posiłek. Fot. 123RF/Picsel Wiosna dostarcza nam wielu okazji do spotkań z bliskimi na łonie natury. Kiedy temperatury zaczynają oscylować w granicach 25 stopni, aż trudno powstrzymać się przed zorganizowaniem grilla lub pikniku. Z pewnością wielu z was w takiej sytuacji zastanawia się nad tym, jakie...

  • Zbliża się przyjęcie lub piknik, a ty nie wiesz, co zaserwować bliskim? Żaden problem! Wykorzystaj pomysły naszych użytkowników, a nie będą ci straszni nawet goście przybywający z niezapowiedzianą wizytą. Fot. 123RF/Picsel Lato dostarcza nam wielu okazji do spotkań z bliskimi i przyjaciółmi. Kiedy temperatury zaczynają oscylować w granicach 25 stopni, aż trudno powstrzymać się przed zorganizowaniem grilla lub pikniku. Z pewnością wielu z was w takiej sytuacji zastanawia się nad tym, jakie...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • IX Międzynarodowy Festiwal Kultury Hiszpańskojęzycznej - ŁÓDŹ 2010 Jak smakuje paella? Jak przyrządzić gaspachio? Z czego robi się Tinto de Verano? Odpowiedź na te oraz inne kulinarne pytania będzie można znaleźć podczas Dni Kuchni krajów hiszpańskojęzycznych i świata kultury flamenco w ramach IX Międzynarodowego Festiwalu Kultury Hiszpańskojęzycznej "Viva Flamenco". Przez dziesięć dni pomiędzy 16 a 25 lipca kucharze i barmani najlepszych łódzkich restauracji i pubów przygotowywać będą...

  • Halloween to wydarzenie zarezerwowane nie tylko dla dzieci. Wszyscy uwielbiamy przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym twoje wymarzone przyjecie w amerykańskim stylu przejdzie do historii! Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim...

  • Przełom nowego i starego roku to czas podsumowań i nie inaczej jest w naszej redakcji. W związku z tym prezentujemy wam przepisy, które w mijającym roku cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Interii i Smakera. Fot. Smaker W minionym roku zamieściliście w Smakerze ponad 12 tysięcy wyjątkowo smacznych i inspirujących przepisów, które niezmiennie nas zaskakiwały i motywowały do kulinarnych eksperymentów. Niezmiennie dostarczaliście internautom ciekawych pomysłów na świąteczne...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • Letnie potrawy powinny być przede wszystkim szybkie i proste w wykonaniu! Oto kilka przepisów na orzeźwiające napoje, lekkie sałatki, delikatne zupy kremy i apetyczne przekąski autorstwa Marka Siola z bloga Hungry Eyes. Fot. Marek Siol / Hungryeyes.pl 1. Chłodnik z awokado i ogórka Chłodniki to świetna alternatywa dla zup, które nie smakują najlepiej podczas wyjątkowo upalnych dni. Najpopularniejszy i wszystkim znany chłodnik z botwinki mógł się już nieco znudzić, dlatego proponuję innego...