• Informacje na temat:

    tortilla czym posypac

Przepisy na temat: tortilla czym posypac
  • Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

    ​Unosząca się nad garnkiem para, uroczy dźwięk bulgotania i niepowtarzalne aromaty wypełniające cały dom - oto sekrety najbardziej rodzinnego dania, jakim są zupy. Pożywne, energetyczne i kuszące, zaskakują tradycyjnymi lub orientalnymi kompozycjami smakowymi. Uwielbiamy je jeść, ale nie wszyscy przepadają za ich kilkugodzinnym gotowaniem. Przyrządzenie zupy gęstej, bogatej w warzywa i inne składniki, zazwyczaj bywa dość pracochłonne. Tymczasem po powrocie z pracy czy szkoły, zmarznięci i...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Tortilla

    Z ziemniaków.

  • Pyszna, łatwa i sycąca. Idealna do zabrania do pracy lub szkoły. Akurat wersja ze smażoną karkówką, którą można zastąpić grillowaną piersią z kurczaka.

  • Kulinarne afrodyzjaki – jak je wykorzystać w kuchni?

    ..., a także miłosnych. Wbrew zdrowemu rozsądkowi - czosnek Udowodniono, że działa niczym antybiotyk, a jego lecznicze właściwości znane są od setek lat. Stanowi dodatek do wielu dań z różnych części...

  • Jest to hiszpańska klasyczna przekąska, a także główne danie na piknik. Przyrządza się ją przede wszystkim z ziemniaków, cebuli i jajek. Ja jednak wolę dorzucić do niej jeszcze kilka składników :). Do tej kombinacji podczas mieszania, można dorzucić sera feta w kostkach – pycha.

  • Propozycja dla tych, którzy śniadanie lubią mieć bardzo syte...polecam!

  • Przepis wart wypróbowania: "Sycąca tortilla"

  • Dziś przedstawiam kawałki kurczaka w towarzystwie warzyw i rozpływającego się sera, zamknięte w pszennej tortilli. Musisz spróbować!

  • Kolorowa tortilla.

Artykuły na temat: tortilla czym posypac
  • Tortilla dla koneserów

    Obiad, czy kolacja? Wybór należny do ciebie. To danie dopasuje się do pory dnia.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    .... Wegetariańska tortilla Na placki: 300 g mąki pszennej, ok. 150 ml ciepłej wody, 2 łyżki oleju, mąka do oprószenia stolnicy, szczypta soli. Na farsz: 4 łyżki serka naturalnego lub smakowego (np. z czosnkiem...

  • Miłośnicy zdrowego odżywiania zwariowali na jej punkcie. Ma w niezwykły sposób wpływać na nasz organizm, uwalniając go od wielu przykrych dolegliwości. Czym jest kombucha i dlaczego warto włączyć ją do diety? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach sklepy ze zdrową żywnością w Stanach Zjednoczonych zaczęły zapełniać się produktami przygotowanymi na bazie kombuchy. Trend ten powoli zaczyna docierać również do Polski, zdobywając coraz większe zainteresowanie. Tymczasem na Dalekim Wschodzi kombuchę...

  • Meksykański smakołyk

    ...w plasterki szczypiorek, po czym wszystko razem podsmaż.  Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia i odstaw. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pomidory z puszki i dopraw do smaku solą oraz tabasco. Doprowadź do wrzenia.  Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, po czym wrzuć opłukaną fasolę i zagotuj. Sos zdejmij z ognia...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Fajita z kurczakiem, bakłażanem i papryką

    ...popękają i sczernieją z wierzchu. Włóż papryki do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw na 10 minut, po czym zeskrob z nich jak najwięcej czarnej skórki i usuń gniazda nasienne. Zdejmij skórkę...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...