• Informacje na temat:

    tortellini ze śmietaną

Przepisy na temat: tortellini ze śmietaną
  • Jarzynowy krem z tortellini

    ...potrzeby zagęść śmietaną rozrobioną z odrobiną mąki. Zupę podaj z pierożkami tortellini.(...)Składniki: udko kurczaka ziemniaki seler marchewki pietruszki kawałek pora ziele ang. liść laurowy sól, pieprz śmietana i mąka (opcjonalnie) pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję...

  • Prosta i smaczna sałatka,można wykorzystać to co mamy w lodówce

  • Przepisy na cały tydzień

    ....  Tortellini z pesto Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej, wymieszaj z jajkami, solą i zagnieć ciasto. Schłodź. Indyka ugotuj, wystudźi zmiel. Dodaj 3 łyżki startego parmezanu, serek, sól(...), czosnek, sól i pieprz. Zmiksuj na gładko. Tortellini wymieszaj z pesto, pomidorkami koktajlowymi, szynką parmeńską i prażonymi orzeszkami pinii.   Wiosenna zupa Sposób przygotowania...

  • proste,szybkie i smaczne

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    .... Posypać cebulką i koperkiem, zalać śmietaną z jajkami i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 50 minut w 175 st. C. Podawać z bagietką.  Czas przygotowania: 70 minut(...) i pieprzem. Rybę podawać z sosem, dekorować plasterkami cytryny. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2850 kJ/681 kcal   Zupa z łososia z tortellini...

  • Zupa dyniowa

    ...zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Czas przygotowania 1 h.

  • Boróweczki w lekko ubitej, słodkiej śmietance, pyszne:)

  • Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)

  • polecam, są super :-)

Artykuły na temat: tortellini ze śmietaną
  • Sałatka z tortellini

    Bardzo prosta w wykonaniu, smaczna sałatka, a pierożki tortellini dodają jej oryginalności.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Zupa dyniowa

    Dynię pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni i zmiksować. Zupę po zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Wypróbuj też inne...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Makarony niebanalnie

    ...patelni na oleju zeszklij cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną papryczkę chili. Całość podsmaż na wolnym ogniu. Wszystko zalej wywarem warzywnym i śmietaną. Powstały sos(...) czosnkiem i szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj i po minucie zdejmij z gazu. Udekoruj na wierzchu paroma listkami bazylii i od razu podawaj. Pierożki tortellini z kabanosami Składniki (4 porcje...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...

  • Zupa dyniowa

    Dynię pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni i zmiksować. Zupę po zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Wypróbuj też inne...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...