-
Informacje na temat:
tortellini nadziewane
-
.... Sosy : ragu, blolognese, sosy warzywne Nadziewane: Najpopularniejsza nadziewana pasta to oczywiście ravioli, które może być okrągłe lub kwadratowe, zwykle wypełnione serowym, mięsnym, rybnym lub warzywnym farszem. Występuje ono także w wersji "gigante". Popularne makarony nadziewane, to również: tortellini, które kształtem przypomina stykającą się czubkami literkę "c", tortelloni...
-
Tortellini to okrągłe nadziewane pierożki, znane nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie. Ich nadzieniem najczęściej są grzyby, sery, szpinak czy mięso. Ten typ makaronu można podawać na wiele różnych sposobów. Te małe pierożki świetnie sprawdzają się w sałatkach. Jedną z naszych ulubionych sałatek jest właśnie ta z tortellini. Jest prosta w przygotowaniu, pożywna i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno na kolację, jak i domowe przyjęcie.
-
Tortellini to małe pierożki nadziewane farszem, przypominają nasze polskie uszka. Z produkcji tych kulinarnych smakołyków słynie Valeggio. Lokalne przysmaki klejone są ręcznie, a ich tajemnica smaku opiera się na starej recepturze. W naszej kuchni pierożki wykorzystywane są najczęściej do różnych dań, zapiekanek czy zup. Dziś są głównym składnikiem sałatki - niezwykle smacznej i prostej w przygotowaniu.
-
Smaczny pomysł na "Tortellini"
-
Sałatka smakuje wyśmienicie do grilowanego mięsa.
-
Prosta i smaczna sałatka,można wykorzystać to co mamy w lodówce
-
Super nowa sałatka!
-
Coś innego :)
-
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie tortellini"
-
Bardzo szybka, w sam raz dla niezapowiedzianych gości. Smaczna i sycąca..
-
...: Sobota czyli dzisiaj – maccharoni z groszkiem Niedziela – naleśniki z mąki gryczanej czyli bretońskie nadziewane szynką, serem, jajkami, szpinakiem(...) Czwartek – clafoutis z pomidorów i mozzarella di buffalo Piątek – tortellini z szynką z sałatką composée: cebula, sałata, pomidory, ogórek, rzodkiewki...
-
W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...
-
-
10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...
-
..., np. pomidorowym, truflowym czy grzybowo-śmietanowym. Typowe ravioli można kupić świeże, z kilkudniową datą przydatności do spożycia, albo mrożone. Tortellini - uszka Po włosku to "małe ciasta" albo wręcz "torciki'. Kształtem i zawartością przypominają ravioli, ale są dużo mniejsze. Jeśli więc te pierwsze porównaliśmy do polskich pierogów, tortellini nie sposób nie porównać do... uszek...
-
Przed nami końcówka karnawału i kolejna okazja do świętowania – ostatki! Ich nieodłącznym towarzyszem jest zawsze dobre jedzenie, o które dbamy nie tylko na wystawnych przyjęciach, ale także na domówkach i prywatkach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Ważne też, by była prosta w...
-
W najnowszym numerze magazynu kulinarnego PYSZNE karnawał trwa w najlepsze! Smażymy pączki i faworki, pieczemy torty i gotujemy po cesarsku - tak jak wiedeńczycy. fot. PYSZNE/Facebook W warsztatach kulinarnych nauczymy się, jak przyrządzić domowy makaron i nauczymy się smażyć steki doskonałe. Od tej pory zawsze będą takie, jak trzeba: rare, medium albo well done. Dowiemy się też, która sól jest najzdrowsza i jakie tajemnice kryje fasola czarne oczko, mung i pinto. A na deser tekst o...
-
39 życiorysów restauratorów, ponad 100 przepisów i więcej niż 300 niezwykłych zdjęć- to wszystko w najnowszej publikacji „Najlepsze przepisy najlepszych restauracji“ wydanej pod patronatem Restaurant Week Polska. "Najlepsze przepisy najlepszych restauracji" to zaproszenie do nieodkrytego dotąd świata najlepszych Restauracji w Polsce Książka ujawnia kulinarne tajemnice Restauratorów i Szefów Kuchnii prowadzi za zamknięte dla publiczności drzwi . W tej wyjątkowejksiążce Szefowie Kuchni nie...
-
Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...
-
Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką - łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Kaloryczne kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.