• Informacje na temat:

    tortellini jak robić

Przepisy na temat: tortellini jak robić
  • Niby banalna zapiekanka, jakich wiele, ale dzięki dodaniu pierożków tortellini zyskuje wyrafinowany smak, doskonałe dla jaroszy lub na piątkowy obiadek. Ja gotuję makaron i pierożki dzień wcześniej, szybciej wtedy się robi.

  • Kochani tą sałatkę robimy już od lat;) Pamiętam jak pierwszy raz zjadłam ją nad polskim morzem, zrobioną przez koleżankę Biedronę /pozdrawiamy/. Od tej pory gości u nas na bardzo często:)... jest pyszna...Polecamy

  • Przepis wart wypróbowania: "Włoskie tortellini"

  • Bardzo szybka, w sam raz dla niezapowiedzianych gości. Smaczna i sycąca..

  • Tortellini to okrągłe nadziewane pierożki, znane nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie. Ich nadzieniem najczęściej są grzyby, sery, szpinak czy mięso. Ten typ makaronu można podawać na wiele różnych sposobów. Te małe pierożki świetnie sprawdzają się w sałatkach. Jedną z naszych ulubionych sałatek jest właśnie ta z tortellini. Jest prosta w przygotowaniu, pożywna i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno na kolację, jak i domowe przyjęcie.

  • pyszna i sycąca

  • szybko, smacznie, apetycznie

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • danie niesamowice smaczne i proste

  • Jest bardzo sycące, nadaje się na kolację we dwoje, jak również na imprezę. Miła odmiana od zwykłej makaronowej zapiekanki:)

Artykuły na temat: tortellini jak robić
  • Grażyna Torbicka: Słodkie lubię w małych dawkach

    ...​Jeśli czujesz, że znalazłaś się w sytuacji, która cię męczy, to nie bój się jej zmienić - mówi Grażyna Torbicka. - Polecam to kobietom także takim jak ja, po pięćdziesiątce.

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Ślimaki świętojańskie

    Wigilia świętego Jana, czyli sobótka, noc przesilenia letniego to czas, w którym zwyczaje pogańskie, jak palenie ognisk czy zbieranie ziół, mieszają się z tradycją chrześcijańską - w kościele 24 czerwca wspominane są urodziny świętego Jana Chrzciciela.

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    .... Nowoczesne przepisy kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to(...) w wielu kuchniach świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to jednak koronkowa(...) świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie. Według legendy...

  • Wszystko wskazuje na to, że pogoda spłatała nam wyjątkowo niemiłego figla. Zapowiadaliśmy otwarcie sezonu grillowego, podsuwaliśmy pomysły na plenerowe biesiady, a póki co za oknami deszcz. Fot. 123RF/Picsel Zamiast siedzieć z nosami zwieszonymi na kwintę i poddawać się deszczowej aurze pomyślmy co zrobić, by uratować długi weekend. Przede wszystkim nie rezygnujmy ze spotkań towarzyskich. Z wypadu za miasto raczej nici, ale deszcz to jeszcze nie koniec świata. Obdzwaniamy zatem znajomych,...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...babeczki - robi się je szybko (a właściwie robią się same w piekarniku), a ich zawartość zależy tylko i wyłącznie od waszej wyobraźni. Można je zrobić z serem cheddar, bądź z dodatkiem szynki czy boczku(...) w piekarniku, aż ciasto stanie się chrupkie. Nieco inna forma hot-dogów, ale równie smaczna. Makaronowe szaszłyki - lekka przekąska, do której przygotowania wystarczy zamarynowanie gotowanego tortellini...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Marynata zmniejsza ilość toksycznych substancji powstających przy grillowaniu.     Fot. John Liu / Flickr Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze)....