• Informacje na temat:

    tort z białej czekolady z makiem

Przepisy na temat: tort z białej czekolady z makiem
  • Tort Esterhazy z Węgier

    .... Polewa: obie czekolady osobno stop. Wierzch tortu posmaruj białą czekoladą. Zanim zastygnie, zrób na niej kilka rzędów kropeczek z gorzkiej czekolady. Przeciągnij po nich wykałaczką, by powstał(...)Sposób przygotowania 1. Blaty: białka wymieszaj z solą i ubij na sztywno, powoli dosypując cukier. Pod koniec ubijania bezę wymieszaj z migdałami. Spód tortownicy (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem...

  • Lekki, dosyć słodki torcik

  • Tort "Skrzydła anioła"

    ...czekolady ściąć wiórki. 600 g śmietany ubić, dosypując 3 opakowania cukru waniliowego. Tort przeciąć na pół, obie części rozsunąć, aby utworzyły "skrzydła". Dekorować bitą śmietaną, wiórkami białej(...) soku z cytryny ¼ łyżeczki cynamonu 500 g twarogu 500 g mascarpone 200 g białej czekolady 3 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka złotych i srebrnych perełek...

  • Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ..., - 2 łyżki stopionego masła, - po 1 tabliczce (10 dag) białej i gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1. Utrzyj połowę cukru z masłem roślinnym i śmietanką. Połącz z likierem miętowym i barwnikiem(...) g kandyzowanego ananasa, - 300 g masy marcepanowej, - 4 łyżki cukru pudru, - 4 łyżki likieru kokosowego, - 4 łyżki konfitury ananasowej, - 300 g gorzkiej czekolady, - 10 g kandyzowanego mango, - 50

  • Przepyszny torcik. Lekki, puszysty biszkopt, delikatny, rozpływający się w ustach krem i lekko kwaskowy mus truskawkowy ... idealne połączenie :-)

  • Tort z gruszką i białym winem

    Składniki na 12 porcji: t - 10 dag gorzkiej czekolady, - 3 jaja, - niepełna szklanka cukru, - 3/4 szklanki mąki, - łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 puszki gruszek, - 2 łyżki żelatyny(...) cukru. Wymieszać z żółtkami, ubijać, połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto, piec około 20 min. w temp. 170

  • Wspaniały deser na przyjęcie urodzinowe naszych pociech.

  • Ciasto podwójnie czekoladowe

    Składniki: 500 g śmietany kremówki 550 g gorzkiej czekolady 125 g masła 4 jajka 250 g cukru Opakowanie cukru waniliowego Szczypta soli 160 g mąki Łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Śmietanę podgrzać, dodać 400 g posiekanej czekolady i mieszać, aż się rozpuści. Umieścić w misce, przykryć folią i odstawić na 2 godziny...

  • Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

Artykuły na temat: tort z białej czekolady z makiem
  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...1. Żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dosypując porcjami cukier i dodając po 1 żółtku. Mąki przesiać, połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia i makiem. Suche składniki wymieszać z jajkami, dodać aromat, przelać  do tortownicy z kominem  wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 45 min,  wystudzić, przekroić wzdłuż. 2. Czekoladę...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Tort z białą czekoladą i migdałami

    Tort oprószmy cukrem pudrem.

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

    ...wierzchu. Tort udekoruj wiórkami białej czekolady i borówkami.(...) czekoladę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, migdały i borówki (trochę owoców odłóż do dekoracji). 2. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Przelej ciasto. Wstaw do...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    Ciasta, ciasteczka, praliny a nawet napoje - w Dniu Czekolady wypróbuj najlepsze przepisy z czekoladą.

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" Krzysztof Ilnicki zaprezentował przepis na spektakularny tort komunijny. Efekt jest zachwycający. Biszkopt bezowy z limonką  135 g białek 90 g cukru kryształ 22 g mąki pszennej 110 g mielonych migdałów 110 g cukru pudru 1 szt. skórki z limonki Przygotować bezę francuską. Dodać sypkie składniki i skórkę. Wyszprycować 2 dyski o średnicy 16 cm i 20 cm - grubość według uznania. Upiec. UWAGA: Pieczemy blat jak roladę, w wysokiej temperaturze do...