• Informacje na temat:

    tort urodzinowy aauto przepis

Przepisy na temat: tort urodzinowy aauto przepis
  • Jest to tort przygotowany na urodziny syna , był bardzo pyszny i zrobiony według własnego pomysłu , polecam

  • Tort jest przepyszny. Dzieci zjadają kawałek po kawałku, a dorośli pytają o przepis :)

  • Doskonały, łatwy i smaczny tort urodzinowy.

  • Wypróbowany przepis na "Czekoladowy tort urodzinowy"

  • W ostatnią sobotę moja córka obchodziła 11 urodziny. Z tej okazji zrobiłam tort dla niej i zaproszonych koleżanek. Zamieszczony tort powstał dzięki kilku wykorzystanym i połączonym przepisom ze Smakera. Wszystkich zachwycił delikatnym truskawkowym smakiem.

  • Torcik z tego przepisu jest po prostu cudowny w smaku, doskonale się kroi, jest to smakowite połączenie bitej śmietany, nutelli i bananów na puszystym biszkopcie. Wychodzi z tego przepisu 12-14 porcji.

  • Moja Mama ma fajnie - urodziny 6 grudnia :) w Mikołajki :) Tym razem na urodziny zrobiłam Jej tort - czterowarstwowy, z kremem z bitej śmietany (tak jak lubi najbardziej) i obłożyłam go bezą szwajcarską, która jest bardzo ładna i dość smaczna, a wcale nie taka trudna, jak się może wydawać :) Pomimo, że pierwszy raz wyciskałam tyle ozdóbek na torcie i wyszło mi to nieco koślawo i nieudolnie, Mama była bardzo zadowolona, a po torcie nie było śladu już następnego dnia :)

  • Jest słodki kolorowy i bardzo ładnie się prezentuje , upiekłam go na moje urodziny , troche inny niż tradycyjne torty ...polecam

  • Pracochłonny ale bardzo fajny tort.

Artykuły na temat: tort urodzinowy aauto przepis
  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Z okazji 10 urodzin Smakera, przygotowaliśmy dla Was wyjątkowy konkurs, który potrwa aż do sierpnia. Co miesiąc do wygrania 1000 zł oraz zestawy nagród od Ambition. 10 urodziny Smakera to mnóstwo powodów do radości. Z tej okazji rozpoczynamy Wielki Konkurs Urodzinowy, w którym co miesiąc macie szansę na wygranie fantastycznych nagród. Aby wziąć udział w konkursie, musisz posiadać konto w naszym serwisie. Jego założenie jest bardzo proste i zajmuje dosłownie minutę (o tym, jak to zrobić...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" Krzysztof Ilnicki zaprezentował przepis na spektakularny tort komunijny. Efekt jest zachwycający. Biszkopt bezowy z limonką  135 g białek 90 g cukru kryształ 22 g mąki pszennej 110 g mielonych migdałów 110 g cukru pudru 1 szt. skórki z limonki Przygotować bezę francuską. Dodać sypkie składniki i skórkę. Wyszprycować 2 dyski o średnicy 16 cm i 20 cm - grubość według uznania. Upiec. UWAGA: Pieczemy blat jak roladę, w wysokiej temperaturze do...

  • Smaker przez 10 miesięcy świętuje 10 urodziny. Każdy miesiąc to nowa szansa na zwycięstwo fantastycznych nagród. Oto laureaci pierwszego etapu. Jury wyłaniające laureatów konkursu urodzinowego, stanęło przed wyjątkowo trudnym zadaniem. Ilość zgłoszonych przepisów przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania, dlatego wybór finałowej dziesiątki poprzedziły długie i bardzo burzliwe obrady. Ostatecznie zadecydowano, iż w tym miesiącu nagrody powędrują do osób wymienionych poniżej. Wszystkim...

  • Konkurs z okazji 10 urodzin smakera nadal trwa! To niebywała szansa na wygranie 1000 złotych oraz wspaniałych kuchennych akcesoriów od firmy Ambition. Sprawdźcie, kto zwyciężył w Styczniu. Trzeci etap konkursu dobiegł końca. Tak samo, jak w przypadku poprzednich edycji mieliśmy ogromny problem z wyłonieniem zwycięzców. Wszystkie zgłoszone przepisy były niesamowite. Bardzo dziękujemy, że tak chętnie dzielicie się z nami swoimi recepturami. Mamy przyjemność ogłosić laureatów - ich listę...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...