• Informacje na temat:

    tort na spodach biszkoptowych z bita smietana

Przepisy na temat: tort na spodach biszkoptowych z bita smietana
Artykuły na temat: tort na spodach biszkoptowych z bita smietana
  • Kolorowe torty

    Idealne na przyjęcia urodzinowe, ale nie trzeba czekać na wielką okazję, aby cieszyć się ich smakiem. Już dziś możesz zrobić pyszny kolorowy tort!

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Z kolorową galaretką

    Tort cytrynowy Składniki na 20 porcji: Na biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki połączonej mąki ziemniaczanej i pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową(...) na masę serową. 5. Czas na masę śmietanową: śmietankę ubij z cukrem pudrem, następnie powoli dolewaj rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, aby bita śmietana się nie zwarzyła i cały czas delikatnie...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Ciasta z mandarynkami

    Tort cytrusowo-śmietanowy Składniki na 16 porcji: 10 dag migdałowych herbatników, 3 jajka, 12,5 dag mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag cukru, 4 łyżeczki żelatyny, 3 puszki mandarynek, 2 op(...) tortownicy (śr. 26 cm). Piec 20 minut w 175°C. Przestudzony biszkopt rozciąć na dwa blaty. 2. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Mandarynki osączyć z zalewy. 70

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Owocowy obiad i deser

    ..."leniwki" wyciągaj z wody łyżką cedzakową i układaj na talerzach. Podawaj polane bułką tartą zrumienioną na maśle i bitą śmietaną. Udekoruj malinami. Szybki tort z malinami Składniki: gotowy spód...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...