• Informacje na temat:

    tort na 25 lat pracy

Przepisy na temat: tort na 25 lat pracy
  • tort byl robiony dla bliskiej osoby na urodziny..przekroju jego nie mam....

  • Tort z biszkoptami z budyniem. Tort z bitą śmietaną i kremem stracciatella. Tort z rozetkami, ozdobami czekoladowymi i truskawkami. Tort zrobiłam w prezencie dla dobrej Znajomej, dwa lata temu.

  • Tort z biszkoptami budyniowymi. Tort z kemem truskawkowym i waniliowym.Tort z dekoracją czekoladową. Tort zrobiłam 2 lata temu babci od synowej.

  • Tort prostokątny z trzema różnymi biszkoptami. Tort z dwoma kremami, ozdobiony różyczkami z masy cukrowej. Tort zrobiłam na urodziny dla mojej mamy, trzy lata temu.

  • Duży tort na imprezę urodzinową. Tort z biszkoptami budyniowymi i trzema różnymi kremami. Tort ozdobione dekoracjami z masy z mleka w proszku. Tort zrobiłam dla wnuka mojego brata.

  • Tort z biszkoptami budyniowymi. Tort z kremem czekoladowym i jagodowym. Tort zrobiłam dla syna.

  • Poprzedni tort robiłam na imprezę rodzinną, ten na młodzieżową. Dekorację trochę zmieniłam.

  • Tort urodzinowy z dekoracją letnią, wieńcem kwiatów. Tort z kremem jagodowym, polany lustrzaną glazurą.

  • Wytrawne bułeczki idealne w podróż , do szkoły i pracy.

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"

Artykuły na temat: tort na 25 lat pracy
  • Urodzinowy kryzys? Dasz radę!

    Z tortu ze świeczkami wolałaś zrezygnować. Mogłyby się na nim nie zmieścić! Jakoś nie cieszą cię te urodziny - kolejna okazja do niezbyt wesołych przemyśleń. Czy słusznie?

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Klasyczne smaki: Melba

    Połączenie brzoskwiń, malin i wanilii inspiruje, dlatego oprócz niezliczonych współczesnych wersji deseru możemy znaleźć  torty, ciasta i ciasteczka  nawiązujące do niezrównanego deseru. Powstanie(...) składał się z lodów waniliowych i plasterków gotowanej w syropie waniliowym brzoskwini, brzmiała "brzoskiwniowy łabędź" (Pecheau Cygne).  Kilka lat później  Escoffier zmienił miejsce pracy na Ritz...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • A wszystko to wina bajek

    Kultura masowa (którą jesteśmy karmieni ze wszech stron) od kilku lat coraz częściej i bardziej wpaja nam, że bycie singlem nie tylko jest trendy, ale też jest najlepszym rozwiązaniem dla osób pragnących wiecznej wolności i niezależności. W co drugiej prasie kobiecej można przeczytać o tym, jak cudownie nie musieć się tłumaczyć z wyjść, telefonów czy szalonych wybryków.

  • Z badań wynika, że lunch statystycznego Polaka to kanapka jedzona przy komputerze. Obiad to ważny posiłek, który ma duży wpływ na naszą efektywność w pracy. Samodzielne przygotowanie lunchu do pracy wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne i czasochłonne. Co jadamy w pracy? Analitycy firmy Pipdrive zbadali efektywność pracowników handlowych w europejskich krajach. Zwrócili uwagę, że Polacy w porównaniu do Francji i innych krajów Europy Zachodniej ciężko pracują, często kosztem przerwy...

  • Dopóki jest czas

    Tisa, Aneta i Amira nie chodzą do pracy. Są w niej bez przerwy, bo choć wybierały inne zawody, ta praca zmieniła wszystko.

  • Ana Roš - szefowa kuchni i właścicielka renomowanej restauracji Hiša Franko - była gościem honorowym konferencji MADE FOR Restaurant. Przy tej okazji opowiedziała nam o tym, jak wygląda życie najlepszej szefowej kuchni na świecie. Fot. Vid Ponikvar/Pixathlon/Reporter Kraków został ogłoszony pierwszą w historii Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej. W ramach świętowania miasto organizuje szereg imprez oraz wydarzeń, mających na celu przybliżenie mieszkańcom i turystom dziedzictwa...

  • Maciej Orłoś: Nie mogę żyć bez sławy

    ..., byłem o te kilka lat młodszy i szczuplejszy (śmiech). Dziwne doświadczenie. Najlepszy moment? - Trudno mi wybrać, bo jakby te moje 25 lat w programie pomnożyć przez liczbę dni i dyżurów, to wyszłyby tysiące wydań. Oczywiście ciągle wierzę, że najlepsze przede mną. Wpadki, które szczególnie pan zapamiętał? - Bez wpadek nie da się robić programu na żywo. Przez 25 lat byłoby niemożliwe nie...

  • 10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...