• Informacje na temat:

    tort malinowy z mascarpone i budyniem

Przepisy na temat: tort malinowy z mascarpone i budyniem
  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.

  • Na tort jest zawsze dobra pora. Tez pieczecie je w domu tak bez okazji ? Bo ja tak. Najbardziej lubię z owocami i tym razem padło na maliny. Dodatek świeżej mięty nadaje tortom ciekawego smaku.

  • Moi znajomi po zjedzeniu kawałka tego tortu powiedzieli tylko jedno słowo: Przepyszny!

  • tort malinowy z malinowymi budyniami

  • Delikatny biszkopt przełożony masą maślaną i konfiturą malinową. Boki posmarowane masą z dodatkiem puree z malin. Całość lekka i słodko-kwaśna.

  • Śmietankowo-malinowy tort Tradycyjny biszkopt nasączany i przekładany konfiturą z malin i kremem śmietanowym.

  • Tort urodzinowy to ważny element każdych urodzin. Własnoręczne wykonany wypiek, choćby nie najpiękniejszy znaczy o wiele więcej od drogich, prezentów kupionych nie raz w pośpiechu. I nie ważne, że czasem nie sprostamy dekoracji - ważne, że dajemy coś od siebie, od serca. Ten tort nie powinien sprawić większych trudności nawet początkującym. Mocno czekoladowe i wilgotne blaty, przełożone delikatnym kremem z dodatkiem frużeliny malinowej. Przełamany świeżością słodko-kwaśnych malin, wieńczących...

  • Dekoracja choć bardzo prosta to podobała się dzieciakom.

  • Tort z lekka pianka owocowa.

  • Czekoladowe biszkoptowe ciasto przełożone malinową bitą śmietaną w wersji dla dorosłych ciasto nasączone nalewką malinową, a w wersji dla dzieci herbatą z sokiem malinowym. Całość ozdobiona świeżymi malinami, mini kiwi, miętą oraz złotymi perełkami cukrowymi.

Artykuły na temat: tort malinowy z mascarpone i budyniem
  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Ola przygotowała dla swojego męża bardzo czekoladowy tort, który nie tylko smakuje wybornie, a wygląda niesamowicie. Może i wy spróbujecie przygotować ten tort dla swoich bliskich. Blat czekoladowy6 dużych jaj 100 g drobnego cukru do wypieków160 g masła (+ 5 g do nasmarowania tortownicy)300 g gorzkiej czekolady 70%5 łyżek kakao Mus czekoladowy750 ml śmietany kremówki 30%400 g czekolady gorzkiej 70%3 żółtka120 g cukru⅓ szklanki wody Żelka malinowa400 g malin100 g cukrusok wyciśnięty z 1...