• Informacje na temat:

    tort lokomotywa zdjęcia

Przepisy na temat: tort lokomotywa zdjęcia
  • Wypróbowany przepis na "Lokomotywa Tomek"

  • Słodki:):)

  • Jeżeli lubicie ciasteczka Oreo, to pokochacie ten pyszny tort, już od pierwszej łyżeczki! Do zrobienia go wykorzystano 45 ciasteczek!, które są nie tylko głównym elementem zdobienia – ale również zostały wkruszone do śmietankowego kremu, umieszczonego pomiędzy dwoma blatami puszystego, waniliowego biszkoptu . Przepis KROK PO KROKU + zdjęcia

  • Dzisiaj polecę Wam tort, który mimo tego, że do najlżejszych nie należy to jego kaloryczności prawie nie czuć. Z góry przeproszę za zdjęcia i ich jakość, ale nie chciałam „otwierać” tortu przed przybyciem gości, a ci z kolei zjawili się dobrze po godzinie 19 i światło było już nie to. Ostatni kawałek, który ledwo się uchował i to jeszcze nie w takiej wersji w jakiej miał (kwestia „nowych i wspaniałych” pomysłów na krojenie tortów, z resztą nie moich – pomińmy) pokazuję już w porannym świetle....

  • Lekki tort na ciemnym biszkopcie wypełniony masą z bitej śmietany i dekoracyjne obłożony truskawkami. Wymarzony deser dla dzieci na każdym kinderbalu i prosty w wykonaniu!

  • Torcik urodzinowo-imieninowy dla dziewczynki z laleczka w dekoracji. Tart z bardzo delikatnego biszkopta. z masą mocno owocowa, /truskawkowa i borówkowa / Bardzo łatwy w wykonaniu.

  • Przepis znalazłam w jakieś gazecie, nie miał zdjęcia, ale wyobrażałam sobie, że musi wyglądać i smakować jak z bajki:) Nie pomyliłam się! Mój jest kwadratowy, bo lubię, żeby było inaczej;)

  • Torcik szampański na szampańską imprezę urodzinową!

  • Tort Szwardzwaldzki

  • Pracochłonny ale bardzo fajny tort.

Artykuły na temat: tort lokomotywa zdjęcia
  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...