• Informacje na temat:

    tort kopiec kreta

Przepisy na temat: tort kopiec kreta
  • Kopiec kreta

    ...marcepanowego kreta. Zobacz też: Ciasto szachownica Tort Raffaello Sernik Zebra Użądlenie pszczoły Tort Campari Wieniec frankfurcki Szwarzwaldzki tort wiśniowy Książka kucharska z domowymi(...) w formie. Na kreta: Marcepan wyrobić z cukrem pudrem. Kawałek marcepanu wielkości orzecha włoskiego wyrobić z czerwonym barwnikiem spożywczym. Pozostałą część - z kakao. Z brązowego marcepanu uformować...

  • Kopiec zrobiłam wnukom 4 lata temu na Dzień Dziecka. Wnuki uwielbiają żelki, to nimi udekorowałam, byli zachwyceni.

  • Kopiec kreta

  • Ciekawie prezentujące się, pyszne!:)

  • Słynne ciasto tym razem w wersji domowej

  • Pyszne, a jednocześnie proste ciasto kakaowe z kawałkami bananów przykryte warstwą bitej śmietany z musem bananowym i kawałkami czekolady.

  • Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, zamiast bananów można użyć innych owoców (np. truskawek)

  • Ciasto, które duża część z nas kojarzy sobie ze sklepowych półek, gdzie stało sobie w paczuszkach i miało podejrzanie długi termin przydatności do spożycia :)) Tymczasem proste ci ono jest, jak konstrukcja cepa, dziecko sobie poradzi (to starsze, bo piekarnik cza włączyć :)) W domu zrobimy sobie lepsze, zdrowsze, no i przede wszystkim będziemy wiedzieli, co tak naprawdę w nim jest. Po co kupować chemiczny odpowiednik ciasta, skoro tak łatwo samemu je zrobić?? Moje dziecko intuicyjnie nazwało...

  • Sprawdzony przepis na "Kopiec kreta"

  • latwe, smaczne, eleganckie na przyjecie

Artykuły na temat: tort kopiec kreta
  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Czy domowe ciasta muszą być zawsze przygotowywane z cukru, mąki, czekolady i owoców? Oczywiście, że nie! Coraz popularniejsze stają się bowiem ostatnio w cukiernictwie jarzyny. Fot. 123RF/PicselWe własnoręcznie wykonywanych deserach sprawdzą się jednak nie tylko marchew czy dynia, ale także inne, nieco bardziej „wytrawne" warzywa, po które raczej niewielu entuzjastów cukiernictwa zechciałoby sięgnąć. Sprawdźcie zatem razem z nami, jakie słodkości - ładne, pyszne i zdrowe - przygotujecie ze...

  • Desery i ciasta przygotowywane bez pieczenia to najnowszy i najgorętszy kulinarny trend. Jeśli zna się odpowiednie triki, takie smakołyki mogą być piękne i pyszne, a przede wszystkim – szybkie w przygotowaniu. Szybkie domowe słodkości przygotujemy w mikrofalówce / PICSEL Przedstawiamy garść trików i porad, dzięki którym wiele ulubionych słodkości przygotujecie bez pieczenia, w ciągu tylko kilku chwil. Słodkości z „mikrofali" Myliłby się ten, kto by przypuszczał, że na pomysł deserów bez...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...