• Informacje na temat:

    tort jogurtowy brzoskwiniowy

Przepisy na temat: tort jogurtowy brzoskwiniowy
  • Torcik Melba

    ...wymieszać z 1/3 masy malinowej, nałożyć kolejną warstwę i wstawić na minut do zamrażalnika. Na końcu nałożyć masę malinową i odstawić tort w chłodne miejsce na co najmniej 6 godzin. Tort uwolnić z formy. 200 g śmietany ubić, posmarować brzegi i dekorować powierzchnię tortu. Do dekoracji użyć również maliny i posiekane pistacje.

  • DELIKATNY TORCIK Z BRZOSKWINIAMI I ŚMIETANKĄ

  • Smakuje wybornie przy odrobinie dobrej kawy.

  • tort na komunię świętą siostrzenicy

  • Pyszny tort z brzoskwiniami i kremami z milky way i mascarpone.

  • smaczny :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort brzoskwiniowy"

  • Łatwy i szybki w wykonaniu tort z delikatną masą śmietanową. Dla tych, którzy nie przepadają za przesłodzonymi, kremowymi masami do tortów. Ta masa ma postać pianki z brzoskwiniowym posmakiem. Przepis na dużą tortownicę

  • Bardzo smaczny, prosty tort.

Artykuły na temat: tort jogurtowy brzoskwiniowy
  • Klasyczne smaki: Melba

    Połączenie brzoskwiń, malin i wanilii inspiruje, dlatego oprócz niezliczonych współczesnych wersji deseru możemy znaleźć  torty, ciasta i ciasteczka  nawiązujące do niezrównanego deseru. Powstanie(...) świeżymi malinami. Dekorować listkami mięty.        Tort Melba Składniki : 3 jajka 225 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku...

  • Siła tkwi w prostocie. Aby przygotować ten pyszny koktajl, potrzebujecie zaledwie kilku składników, które najpewniej macie w swojej lodówce. SKŁADNIKI - 350 g jogurtu naturalnego - 50 g Śmietanki Łaciatej 18% - 100 g truskawek świeżych (waga po odszypułkowaniu) lub mrożonych + kilka do dekoracji - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Następnie umieszczamy je w blenderze. Dodajemy do niego Śmietankę...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Danusia przygotowała dla swoich najbliższych tort stworzony z jogurtowych blatów, przekładanych kremem budyniowym i nadzieniem z jabłek. Wszystko oblane czekoladą i udekorowane małymi ptysiami. Ciasto jogurtowe5 jaj1 szklanka cukru2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia200 ml jogurtu naturalnego200 ml oleju Nadzienie z jabłek5-6 jabłek½ szklanki cukrusok wyciśnięty z 1 limonki1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki agaru Ptysie¼ szklanki wody ¼ szklanki mleka50 g masłaszczypta soli1 łyżeczka...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...