• Informacje na temat:

    torebki do smażenia ryby

Przepisy na temat: torebki do smażenia ryby
  • zdrowe i proste

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Pyszne kotleciki mielone z ryby z cebulą, natką pietruszki i młodymi pędami czosnku. Pyszne domowe kotlety z ryby na obiad, najlepsze z krążkami cebulowymi i surówką z kapusty.

  • znakomita do ryby

  • Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak

  • Kiedyś natknąłem się, nie pomnę gdzie, na artykuł Ewy Wachowicz, w którym opisywała pomysł swojej przyjaciółki. Był to znakomity przepis na to, jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby. Bo o tym, że ryby są zdrowe i warto je jeść, nikogo chyba przekonywać nie trzeba... Spisywałem go „na kolanie”, trochę dodałem od siebie ale najważniejsze, że to działa. I to nie tylko w przypadku dzieci… Naprawdę polecam…

  • Są pyszne,lekko kwaśne i nadają się na wiele okazji.Choć jest z nimi dużo pracy warto poświecić czas.Przepis mojej mamy.

  • Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.

Artykuły na temat: torebki do smażenia ryby
  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    Najczęściej mrozimy owoce, warzywa, mięso i ryby. Ale tak naprawdę mrozić można niemal wszystko, zwłaszcza gotowe potrawy. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, aby produkty były jak najdłużej(...) wielkości, od 6 zł/3 szt.), torebki strunowe, z suwakiem (w różnych rozmiarach, od 6 zł/20 szt.) i opakowania próżniowe (od 3 zł). Pudełka można używać wiele razy i ustawiać je w porządku na półkach...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...smażenia oparte są głównie na tłuszczach utwardzanych; - zupy w proszku, sosy z torebki, koncentraty spożywcze - tylko tłuszczom trans zawdzięczają długi termin przydatności do spożycia. Zdaniem(...) robi się większość margaryn do smażenia lub smarowania. Taki tłuszcz jest tańszy od masła czy oleju, można go przechowywać dłużej, nie psuje się pod wpływem światła, lepiej znosi wysokie temperatury, np...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Na tropie sprawców alergii pokarmowych

    ...reagujemy alergią na jedne i na drugie. Często i mocno uczulają ryby i skorupiaki. Tu też problemem jest białko. Jeden z jego najbardziej alergizujących rodzajów znaleziono m.in. w mięsie dorszy, karpi, szczupaków - jednak uczulać mogą także inne ryby. Uczulają też krewetki, kraby, ślimaki, raki. Najlepiej poznane są alergeny krewetkowe: wystarczy zjedzenie jednej czy dwóch niewielkich krewetek, by...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...zawartości selenu, 100 g ryby zaspokaja niemal całe dzienne zapotrzebowanie na ten mikropierwiastek, który nie tylko pobudza układ immunologiczny, ale reguluje też wytwarzanie hormonów przez tarczycę(...) 1/2 godz. przed wędzeniem rozpal brykiet drzewny. Gdy się rozżarzy, zgarnij na jedną stronę i połóż na niego mokre wióry olchowe lub jabłoniowe. Ryby wyłóż po przeciwległej stronie od żaru, na...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Jak usunąć brzydki zapach w kuchni

    ...i owoców morza Jeśli chcesz zapobiec brzydkiemu zapachowi w trakcie smażenia ryby, połóż razem z nią na patelni plastry surowego ziemniaka. Wchłoną rybi zapach. Gdy nieprzyjemna woń po smażeniu ryby już...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...