• Informacje na temat:

    torcik sowy bezy

Przepisy na temat: torcik sowy bezy
  • Takie zapiekanki nie tylko uroczo wyglądają, ale też i pysznie smakują. Dzięki nim niejadki z chęcią zjedzą obiad w tym porcję warzyw.

  • Jest to bardzo dobre danie dla dzieci szybko sie robi i jest bardzo dobre polecam :) Bedzie rowniez potrzebne: garnek drewniana lyzka polmisek 16 papierkow do ciastek 2 lyzeczki do herbaty

  • Bezy

  • Chrupiace bezy..

  • Podstawowymi składnikami Bezy są białka i cukier. Bezy suszymy w piekarniku w niewysokiej temperaturze.

  • Malutkie, a cieszą :-) próbowałam już kilku przepisów na bezy ale ten jest najlepszy, bezy zawsze się udają i są idealne ... z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i wilgotne :-)

  • Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.

  • sposób na wykorzystanie białek

  • szybkie do przyrządzenia, nie trzeba wielu składników

  • Kaprys popołudniowy zwany również chmurkami. :)

Artykuły na temat: torcik sowy bezy
  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami! Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy. Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej, tysiące smaków, które...

  • Już dziś zobaczymy finałowe zmagania uczestników „Bake Off – Ale Ciacho!”. Kto zdobędzie 50 tysięcy złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków? Fot. materiały partnera Półfinałowy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" obfitował w wyjątkowe emocje. Tomasz, Anna, Barbara i Marcin zmierzyli się w pojedynku, jakiego do tej pory nie mieliśmy okazji obserwować w programie. W konkurencji technicznej jurorzy poprosili ich o przygotowanie słodkiego bufetu, w skład którego wchodziły aż trzy rodzaje ciast...

  • Decydując się przygotować przyjęcie komunijne w domu możemy zaskoczyć naszych gości smacznymi ciastami, których nie powstydziłaby się nawet najlepsza cukiernia. Oto kilka doskonałych przepisów, wypróbowanych przez naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Część z nas organizuje przyjęcia komunijne w restauracjach, gdzie menu układają zawodowi kucharze. Jednak niektórzy decydują się zorganizować tego typu imprezę samodzielnie, w zaciszu własnego domu. Wielu z was twierdzi, iż przy takiej okazji...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na tort bezowy przyozdobiony owocami leśnymi. Składniki 7 białek20 g soli350 g cukru pudru½ łyżeczki soku z cytryny½ łyżeczki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik spożywczy600 g malin400 g jagód2 saszetki środka żelującego200 g cukru300 ml śmietanki 36%300 g cukru pudru200 g serka mascarpone500 g borówek300 g truskawek300 g jeżynlistki według uznania do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodać...

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Wielkanocne świętowanie nie ominie również programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Uczestnicy przygotują apetyczne wypieki, które zwykle serwują bliskim w czasie świąt. W szóstym odcinku w kuchni "Bake off - Ale Ciacho!" na dobre zagościła wiosna. Tematem odcinka były lekkie jak piórko bezy - idealne na wiosenne przyjęcie w ogrodzie. Ich przygotowanie tylko pozornie mogło wydawać się łatwe. Zamienienie białek w delikatny i kruchy deser to zadanie, które często przerasta nawet bardzo...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...