• Informacje na temat:

    torcik bezowy dakłas

Przepisy na temat: torcik bezowy dakłas
  • Deser idealny, przeznaczony dla prawdziwych smakoszy słodyczy. Zarówno wizualnie jak i smakowo jest to torcik dość słodki, ale idealnie wpasowuje się w aurę jesienno-zimową.

  • Wbrew potocznemu myśleniu, zrobienie dobrej bezy wcale nie jest takie proste. Bezy podobnie jak kobiety bywają kapryśne, trzeba mieć do niech wiele cierpliwości. Gdy uda nam się „wyczuć” to ciasto i upiec perfekcyjną, lekką piankę możemy być z siebie dumni. Dobrze wypieczona beza odwdzięczy nam się niebiańskim, delikatnym smakiem: chrupkością wierzchu i piankowym, cudownie ciągnącym się wnętrzem. Dzisiaj prezentuję torcik bezowy z kremem śmietanowym. Dla mnie deser idealny – polecam!

  • tym razem borówkowy

  • Sprawdzony przepis na "Torcik bezowy"

  • Pachnie latem. Idealny na spotkania przy kawie. Wybaczcie zdjęcie - robione późno w nocy :)

  • Smaczny pomysł na "Torcik bezowy Pawłowej"

  • Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.

  • Wypróbowany przepis na "Torcik bezowy z kremem ajerkoniakowym"

  • Wypróbowany przepis na "Torcik bezowy z czekoladą"

  • Pyszny torcik na każdą okazje

Artykuły na temat: torcik bezowy dakłas
  • Słodkie ukoronowanie wesela

    ..., w którym piętra nałożone są bezpośrednio na siebie; forma przypomina nieco schodki). Zazwyczaj na przyjęcie dla około sześćdziesięciu osób wystarczy trzypiętrowy torcik, za to na imprezy powyżej stu(...). Alternatywą jest nasączenie ciasta delikatnym likierem, a nawet... ulubioną whisky! Na niedużych przyjęciach można pokusić się o zaserwowanie tortu na spodach bezowych. Ponieważ są bardzo kruche, trudno...

  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „na gładką masę" lub...

  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? Marianne Magnier - Moreno przyjdzie Ci z pomocą! „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • W szóstym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować smakowite desery bezowe. Przepis Justyny, szczególnie przypadł do gustu jurorom. Beza: 300 ml białek 440 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka winianu potasu Krem: ¾ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 400g serka mascarpone 2 łyżki likieru kokosowego otarta skórka z 1 limonki Mus z owoców marakui: 70 ml pulpy z owoców z marakui - ok 4 owoców 70g...

  • W dziewiątym odcinku programu, mali cukiernicy będą walczyć o półfinał. Kto przejdzie do finału i będzie miał szansę wygrać? W ubiegłym tygodniu młodych adeptów sztuki cukierniczej odwiedziła Agnieszka Paczóska, Mistrzyni Europy w dekorowaniu tortów degustacyjnych i okolicznościowych. Przed juniorami postawiła nie lada wyzwanie. Musieli oni odwzorować dekorację tortu. Z pozoru łatwe i przyjemne zadanie okazało się bardzo trudne. Wymagało od dzieci niezwykłej precyzji i dbałości o najmniejsze...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na tort bezowy przyozdobiony owocami leśnymi. Składniki 7 białek20 g soli350 g cukru pudru½ łyżeczki soku z cytryny½ łyżeczki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik spożywczy600 g malin400 g jagód2 saszetki środka żelującego200 g cukru300 ml śmietanki 36%300 g cukru pudru200 g serka mascarpone500 g borówek300 g truskawek300 g jeżynlistki według uznania do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodać...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował swój autorski przepis na tort bezowy. Składniki 12 białekszczypta soli himalajskiej550 g drobnego cukru białego500 ml śmietanki 36%75 g cukru pudru500 ml serka mascarpone500 g malin400 g jeżyn400 g czerwonej porzeczki6 marakuj5 pnączy groszku cukrowego do dekoracji10 kwiatów kocimiętki do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli himalajskiej, następnie dodać po jednej łyżce cukru. Masa musi być błyszcząca. Gdy będzie gotowa,...