• Informacje na temat:

    tomek jakubiak kucharz

Przepisy na temat: tomek jakubiak kucharz
Artykuły na temat: tomek jakubiak kucharz
  • Lokalne smaki Tomasza Jakubiaka już zebrane

    Pierwsza autorska książka Tomasza Jakubiaka "Jakubiak lokalnie" wydana nakładem Egmont Polska już od 22. kwietnia w księgarniach.

  • W czwartym odcinku programu uczestnicy mieli za zadanie przygotować śniadanie w słodkiej i wytrawnej wersji. Zobaczcie, jak z tym zadaniem poradził sobie Tomek. Fot. materiały partnera Scones   75 g sera koziego dojrzewającego 35 g suszonych pomidorów (bez zalewy) 70 g mieszanki pestek (dynia, orzeszki pinii, słonecznik) 1 pęczek bazylii 1 pęczek pietruszki 280 g mąki + trochę do posypania 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 łyżka cukru 85 ml zimnego mleka 2 jajka 125 g zimnego...

  • II edycja GOOD FOOD FEST odbędzie się dniach 21-23.06.2013, na terenie warszawskiej Królikarni. GOOD FOOD FEST 2013 to rodzinny festiwal kulinarny skierowany do laików, smakoszy oraz profesjonalistów.Na miejscu ponad 50 kulinarnych osobowości i autorytetów, warsztaty i pokazy kulinarne, laboratoria i targowisko smaku, strefa pro, całodniowa strefa dzieciaka, strefa blogera, kino plenerowe Kuchni +, warszawski festiwal nalewek, strefa Chilli ZET, strefa interakcji oraz wytrawna strefa magazynu...

  • Cztery miasta, czterech prowadzących i pierwszy raz w Polsce – Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, 30 września startuje z cyklem warsztatów kulinarnych pod nazwą „Kuchnia+ w drodze”. Twarzami projektu są kucharze i blogerzy znani z anteny stacji: Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Jakubiak i David Gaboriaud, a jego głównym celem wspólne gotowanie w doborowym gronie. Fot. materiały prasowe„ Kuchnia+ w drodze" to seria warsztatów kulinarnych organizowanych przez kanał telewizyjny Kuchnia+...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...

  • Kuchnia to centrum życia rodzinnego. Spędzamy w niej dużo czasu, zarówno podczas przygotowywania posiłków, jak i podczas niewinnych ploteczek przy kawie. Dobrze jest tak ją rozplanować, by zapewniała wygodę i służyła nam przez długie lata. Podczas projektowania kuchni musimy wziąć pod uwagę wiele rzeczy, ale w trosce o komfort pracy przede wszystkim musimy zadbać o to, aby lodówka, kuchenka i zlew znajdowały się blisko siebie, najlepiej przedzielone blatami. Obecnie możemy kupić kilka...

  • Co zrobić by wygrać, jedyną w swoim rodzaju książkę z autografem Roberta Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego"? Wystarczy, że przez chwile wyobrazisz sobie, że jesteś drugim Tomaszem Leśniakiem - kucharzem reprezentacji polskich piłkarzy i zaproponujesz danie, które sprawi, że nasi piłkarze na chwile zapomną o przegranej w Euro, a na ich twarzach pojawi się błogi uśmiech. Uwaga! Konkurs wyjątkowo przeprowadzony zostanie na Facebooku. Jeśli jeszcze nie jesteś fanem naszego fanpeagu, zostań...

  • Serdecznie zapraszamy na dwudniowy festiwal kulinarny Ale Pasztet!, który odbędzie się już po raz czwarty w przepięknej scenerii dolnośląskiego Zamku Kliczków. 23 i 24 listopada w szranki staną kucharze-amatorzy i kucharzeprofesjonaliści, a także uczniowie szkół gastronomicznych. Słowem: cały kucharski stan. Zamek Kliczków odwiedzą w tym roku wyjątkowi goście, którzy swym doświadczeniem i pasją dzielić się będą z przybyłymi uczniami, amatorami i profesjonalistami. Będą to m.in. Piotr Bikont,...

  • Nareszcie w Polsce! Kulinarny bestseller, który w Wielkiej Brytanii wyprzedził 50 twarzy Greya. Kudłaci Kucharze - Si King i Dave Myers - są WIELKIMI miłośnikami jedzenia. Niestety, podobnie jak wielu z nas, przez lata zgromadzili sporo dodatkowych kilogramów. Dlatego podjęli decyzję: zacznijmy działać i schudnijmy, nim będzie za późno!   W swojej rewolucyjnej książce kucharskiej Si i Dave podają przepisy na pyszne dania, w których jest mało kalorii, za to mnóstwo smaku.   Znajdziecie tu...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...