• Informacje na temat:

    tofu z woka

Przepisy na temat: tofu z woka
  • Kuchnia fit w wersji orientalnej

    .... W samej Indonezji soja to podstawowy składnik m.in. słynnego sosu ketjap manis, który powstaje właśnie z fermentowanej soi oraz orzeszków. Indonezyjczycy są również wielkimi fanami tofu, twarożka otrzymywanego z mleka sojowego. Tofu w regionie ma bardzo wiele odmian i podaje się je w różnej postaci: zarówno surowej czy duszonej, jak i smażonej a nawet suszonej. Poza serkiem tofu soja służy także do...

  • Młoda kapusta krótko podduszona w woku wyszła fenomenalnie – wciąż jeszcze lekko chrupiąca, pełna rozmaitych smaków. Świeża, wiosenna, cytrynowo-miętowa – idealnie pasuje do aromatycznego tofu z patelni.. Uwielbiam te klimaty!

  • Tofu jako zamiennik mięsa, czasami i to jest potrzebne. Podaję tak przygotowane tofu w sałatkach oraz z warzywami z patelni.

  • Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z woka"

  • Wędzone tofu w panierce

  • Aromatyczne i niskokaloryczne danie. Przepis z ksiazki "This can''''t be tofu"

  • Zdrowe, proste, poprostu pycha.

  • Pyszne danie obiadowe, Gotowe w kwadrans !!

  • Szybkie w przygotowaniu i bardzo łatwe w modyfikacji danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pozwala zużyć składniki, które po prostu znajdziemy w lodówce, ale kluczem do najlepszego smaku dania są świeże warzywa. Do przygotowania potrzebny będzie wok.

  • smakuje zawsze,chrupki w towarzystwie sosu sojowo- ostrygowego,doskonała przekąska jak i główne danie

Artykuły na temat: tofu z woka
  • Tofu generała Tso

    ...brązowiał w ciągu 15 sekund). Obtocz w mieszance mąki i jajka każdy kawałek tofu i włóż do woka. Smaż tofu aż będzie złoto-brązowe, a następnie wyjmij na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby(...)Składniki: Na tofu: 400 g tofu, osuszonego ciętego w 2,5 centymetrowe kostki 60 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 1 ubite białko Olej orzechowy do głębokiego smażenia Szczypta soli...

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...

  • Mapo dofu

    ...syczuańskiego i smaż mieszając przez kilka sekund.  Dodaj wieprzowinę i sos fasolowy, cały czas mieszaj. Gdy mięso zbrązowieje, dodaj wino ryżowe. Następnie dodaj tofu i delikatnie wymieszaj. Przypraw...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Kwaśny rosół z makaronem

    ...kurczaka i zacznij mieszać po minucie. Gdy kurczak zacznie brązowieć, dodaj wino ryżowe i mieszaj, aż prawie całe wyparuje.  Dokładnie wmieszaj tofu, następnie dodaj grzyby, bambus i białe części kapusty...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym rozmawiamy z Beatą Sadowską. Fot. Celestyna Król Smaker: Gotowanie było obecne w pani życiu od zawsze czy może dopiero na pewnym etapie swojego życia zaczęła pani gotować? Beata Sadowska: - Od zawsze potrafiłam przypalić wodę, z czasem nauczyłam się robić herbatę (śmiech). Dosyć wcześnie miałam kontakt z kuchnią, bo byłam dzieckiem z kluczem na szyi....

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • To już przedostatnia szansa na zdobycie 1000 złotych oraz znakomitych sprzętów kuchennych od marki Ambition. Nie czekaj, zgłoś przepis do dziewiątej edycji konkursu już dzisiaj! 1 lipca rozpoczęła się IX edycja Wielkiego Konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Aby wziąć w nim udział wystarczy zgłosić swój przepis w trakcie dodawania go do serwisu. Aby wziąć udział w konkursie, musisz posiadać konto w naszym serwisie. Jego założenie jest bardzo proste i zajmuje dosłownie minutę (o tym, jak to...