• Informacje na temat:

    tiramisu oryginalny włoski

Przepisy na temat: tiramisu oryginalny włoski
  • Światowy Dzień Tiramisu

    Czwartek został ogłoszony przez włoskich kucharzy Światowym Dniem Tiramisu. Szefowie kuchni chcą wykorzystać to święto, by przypomnieć, czym jest słynny deser, a czym być nie powinien i jak nie należy go przygotowywać. My podajemy przepis na jego klasyczną wersję i pięć "wariacji na temat", dla tych, którzy lubią eksperymentować.

  • oryginalny włoski deser

  • Wspaniały włoski deser na bazie serka mascarpone! Przepis oryginalnie włoski.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu: Włoski deser kawowy"

  • niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.

  • pyszny włoski deser

  • Słynny włoski deser - wbrew pozorom szybki i prosty :)

  • Tiramisu nie trzeba specjalnie reklamować. Włoski deser znany na całym świecie. U mnie wersja klasyczna tiramisu na bazie mascarpone, jajek i biszkoptów nasączony mocną kawą. Deser jest dość luźny, proponuje zrobić go w pucharkach, będzie się pięknie prezentował. O walorach smakowych nie wspomnę ,,delizioso'':-). Obowiązkowo z filiżanką kawy, polecam.

  • Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.

  • Klasyczny włoski deser, który sprawdzi się na przyjęciach na świeżym powietrzu lub gdy nie mamy dużo czasu na zorganizowanie przyjęcia. Zawsze się udaje. Krem nie zawiera w sobie grama żelatyny czy usztywniacza. Mam nadzieje, że i wam zasmakuje.

Artykuły na temat: tiramisu oryginalny włoski
  • Na gastronomicznej mapie Warszawy nie brak wielu lokali, które serwują kuchnie z różnych stron świata, jednak kilka z nich zasługuje na szczególną uwagę. Z całą pewnością należy do nich San Lorenzo-włoska restauracja założona przez Iwonę i Gianfranco Lucchesi oraz Massimo Manente. Jak widać sami właściciele mają włoskie korzenie co z pewnością miało i ma niebagatelny wpływ na ich podejście do...

  • Makaron, pizza, a może risotto? Zamiłowanie do przypraw, warzyw i parmezanu? Znakomite desery, jak Tiramisu i Panna cotta? Odpowiedz nam na pytanie konkursowe: za co cenisz kuchnie włoską, a być może staniesz się właścicielem dwóch fantastycznych książek od Wydawnictwa Jedność: Menu italiano. Na co dzień i od święta oraz Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy. Menu italiano. Na co dzień i od święta to znakomite przepisy na każdy dzień w roku, sekrety, które ułatwiają gotowanie oraz...

  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Najnowsza książka kucharska Jamiego Olivera, wspaniały hołd złożony włoskiej kuchni, ponad 130 przystępnych przepisów na smakowite dania. Gratka dla miłośników włoskiej kuchnii i nie tylko. Ekskluzywne wydanie, piękne zdjęcia, 408 stron.

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem, jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go także w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać autentycznego charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który...

  • ...jedną ze ścian Koloseum. Zajadamy się włoską pizzą. Na deser serwujemy sobie tiramisu. Popijamy prawdziwym, zwalającym z nóg, ekspresso. Ruszamy dalej. To jeszcze nie koniec wrażeń. Przed nami...

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • 26 września 2013 r. we włoskiej restauracji Castello na warszawskim Wilanowie odbył się romantyczny wieczór z włoską muzyką na żywo. Tak przyjemnej imprezy dawno nie było! Hucznie świętowano nie zakończenie lata, ale wprowadzenie na rynek nowej, włoskiej marki makaronów Mamma Mia! produkowanych w 100 % z pszenicy durum.   Imprezę, którą swoją obecnością uświetnili między innymi: Katarzyna Cichopek, Andżelika Piechowiak, Katarzyna Skrzynecka z mężem Marcinem Łopuckim, Laura Łącz, Marta...

  • Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Pobierzcie Darmową książkę Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Od teraz przygotowanie włoskiej uczty nie będzie stanowiło dla Was najmniejszego...

  • Tymi przepisami zaskoczysz bliskich. Doskonale sprawdzą się, jako propozycja na weekendowy obiad. Zupa cytrynowa z czarnymi oliwkami Składniki: około 0.5 kg mięsa wołowego 2 laski kiełbasy śląskiej z kurczaka marki Konspol 20 dag boczku wędzonego w kawałku 2 marchewki 1 pietruszka (razem z natką) 1 cebula 1 mały seler 2 średnie ogórki kiszone 1 ziemniak 1 mała papryczka chili 1 cytryna opakowanie czarnych oliwek 1 papryka czerwona 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2...